Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lex Tiggeler van Richmond Interiors blijft rustig:

"We zijn simpelweg verwend, door een aantal buitengewoon goede jaren"

Veel mensen hebben momenteel nog vakantie en doen het wat rustiger aan. Ook de interieurbranche heeft een paar versnellingen teruggeschakeld, al heeft dit uiteraard niet (alleen) met een zomerreces te maken. Het is voor veel ondernemers een onzekere tijd. Toch blijft Lex Tiggeler, directeur van Richmond Interiors, rustig.

"We zijn simpelweg verwend, doordat de afgelopen jaren zo goed zijn geweest", stelt Lex koeltjes. "Een zomerdip is er altijd al geweest. Dat is niet heel bijzonder. Voorgaande jaren was dit niet het geval, maar dát is juist uitzonderlijk." Volgens hem is het een kwestie van afwachten. "Straks gaat het waarschijnlijk gewoon weer losbarsten, zo is het altijd geweest." Hiermee doelt hij op het najaar, als de internationale beurzen gehouden worden en inkopers op pad gaan.


Links Lex Tiggeler met zijn dochter. 

Ingecalculeerde dip
Toch moet Lex wel toegeven dat de dip heftiger is dan hij van te voren gehoopt had. Al klagen ze niet in Obdam. Richmond Interiors plust namelijk nog steeds ten opzichte van vorig jaar. Voornamelijk de eerste paar maanden waren uitstekend, toen het interieurbedrijf uit de startblokken blokken schoot. Volgens Lex zitten ze niet in de hoek waar de meeste klappen vallen. Doordat de Noord-Hollandse onderneming haar pijlen richt op het hogere segment hoopt ze de dans (deels) te ontspringen.



Concurrent uit onverwachte hoek
Ook heeft dit jaar voor nieuwe inzichten gezorgd. Zo is het voor Lex duidelijk geworden dat de interieurbranche een grote concurrent heeft. Al is dat nooit zo duidelijk geweest. "Vakanties zijn misschien wel onze grootste concurrenten", zegt Lex. "Dit jaar wordt er aan een reis weer flink uitgegeven. Interieur staat deze zomer minder hoog op het lijstje."

Elk nadeel heeft z'n voordeel
Vorig jaar was het de omgekeerde wereld. Door de bijzonder grote vraag naar producten, besloot Richmond Interiors de voorraad op te schalen. Nu de markt af is gekoeld hebben we onze voorraden weer kunnen aanvullen, waardoor de opslaglocaties uitpuilen. Dit brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. "We hebben praktisch alles op voorraad. Producten die vandaag besteld worden, kunnen vandaag of morgen al verzonden worden", legt Lex uit.



Groen licht
Vandaar is het nieuwe pand dat Richmond Interiors gaat bouwen meer dan welkom. De nieuwe locatie, op een perceel van 20.000m2, biedt namelijk extra opslagruimte. Overigens heeft Lex hier goed nieuws over te melden: "Het heeft bijna een jaar geduurd, maar we hebben de bouwvergunning eindelijk binnen. Nu kunnen we alles concreet gaan maken." Er wordt verwacht dat de bouw van de nieuwe locatie eind 2023 gereed is.

Voor nu moet Richmond Interiors het doen met het huidige pand en de opslaglocaties, die over een tijdje vol komen te staan met een gigantische hoeveelheid aan nieuwe producten. Deze zullen in het najaar gepresenteerd worden op Meubelbeurs Brussel. 



Meer informatie:
Richmond Interiors
Butter 17
1713 GM Obdam
+31 (0) 226 450 846
info@richmondinteriors.nl
www.richmondinteriors.nl