Zumi wint de Miaw Design Award 2022 in categorie verlichting

ZUMI heeft een nieuwe Award in Parijs in ontvangst mogen nemen. Het is ondertussen de derde award: de eerste was voor de acoustic panel met geïntegreerd licht en de tweede was voor een tracklight product Copter).

OPALE 2.0
De lamp van zwart gelakt metaal en doorschijnend opaalglas werd in 1990 ontworpen door Fabiaan Van Severen. Tussen 1990 en 2005 vervaardigd in het eigen atelier van de ontwerper.

30 jaar later blaast het bekende Belgische merk Zumi de iconische lamp, destijds bedacht door Fabiaan Van Severen, nieuw leven in. Her-ontworpen als Opale 2.0, heeft het object niets verloren van zijn oorspronkelijke ontwerp, maar heeft het een innovatieve interpretatie gekregen. De bedoeling van deze subtiele metamorfose is om met deze moderne versie dezelfde opwinding en hetzelfde enthousiasme te creëren als met het allereerste model drie decennia geleden.

Nu, stevig in het hedendaagse tijdperk, kan de armatuur draadloos worden bediend, via een smartphone met behulp van een gratis app of via een drukknop met behulp van EnOcean-technologie die geen batterijen nodig heeft. Opale 2.0 kan worden geïntegreerd in een domoticasysteem. Of wanneer praktisch nut, ecologie en esthetiek samenkomen....

Keuze van de jury
Zumi wint de Miaw Design Award 2022 in de categorie "Verlichting" voor het nieuw leven inblazen van een iconisch model opgewaardeerd voor het hedendaagse tijdperk om een nog eleganter ontwerp te laten zien in een nog slimmer mechanisme.

Meer informatie;
ZUMI
www.zumi.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven