Advertorial

Past een bank wel goed in een kleine woning?

Een centrale zithoek is een essentieel onderdeel van elke woonruimte en in de meeste gevallen dient de bank als het middelpunt van de opstelling. De gewenste stijl en uitstraling krijgen vereist zorgvuldige overweging bij het kiezen van de ideale bank en het bepalen van de beste manier om de bank in de kamer te rangschikken.

Rekening houden met de beschikbare ruimte bij het bepalen van de plaats waar de bank komt te staan is essentieel, met name wanneer de beschikbare ruimte niet zo groot is. Bij het inrichten met modulaire banken is er genoeg om rekening mee te houden. Daarover lees je meer hieronder!

Als je muren verschillende openingen hebben voor ramen en deuren, kun je overwegen de bank midden in de ruimte te plaatsen. Als mensen zich door de bank in het midden van de ruimte niet vrij door de ruimte kunnen bewegen, zul je de bank tegen een muur moeten plaatsen, ook al moet je hem daarvoor naast een raam zetten.Je zult de perfecte bank niet vinden als je de bank niet in een paar verschillende settings uittest
Als je iets nieuws koopt, moet je ofwel een schaaltekening van de ruimte met de mogelijke sofa's op grafiekpapier maken of verschillende opstellingen van de sofa's op de vloer uittesten met behulp van vellen krantenpapier. De plaatsing van je bank in je huis is een van de factoren die je beslissing over de maximale lengte en diepte moeten sturen. Zelfs een paar centimeter kan een grote invloed hebben als je met een beperkte ruimte te maken hebt.

Besteed zoveel mogelijk van je toegestane centimeters aan echte zitruimte bij het zoeken naar een bank voor een kleine ruimte. Door een smalle bank te kiezen, kun je de breedte beperken. Eigentijdse interieurs combineren goed met rechthoekige armleuningen. Kies gebogen leuningen voor traditionele of overgangsruimten. Overweeg een bank met een houten frame en slanke houten armleuningen als je van antiek houdt. Armleuningen die gedempt zijn of rietinleg hebben kunnen een stijve arm fysiek verzachten. Als je je bank nooit gebruikt om te relaxen, vermijd dan armloze ontwerpen.

Visuele aspecten om rekening mee te houden
De afmetingen van de bank zijn over het algemeen niet het enige probleem. Het helpt ook als je over het visuele effect ervan nadenkt. Donkere banken lijken zwaarder dan lichtere. Kleurcontrast moet ook overwogen worden.

Een aantal winkel tips voor modulaire zitbanken: als een rode bank voor een witte muur of er tegenover gezet wordt, lijkt de bank groter. Banken met ontblote poten lijken lichter als ze gecombineerd worden met andere voorwerpen met poten, zoals stoelen of tafels en als de vloer zichtbaar is, lijkt de kamer veel groter.

Ook andere meubelstukken kunnen de opstelling van de bank in je zitruimte beïnvloeden
Grote vierkante of rechthoekige cocktailtafels nemen veel plaats in en het is gemakkelijk om over scherpe randen te struikelen als je je in een beperkte ruimte verplaatst. Kies in plaats daarvan een paar kleine tafeltjes of een ovale cocktailtafel. Als je niet genoeg plaats hebt voor traditionele bijzettafeltjes, overweeg dan slanke, rechthoekige tafels ter grootte van een plantenstandaard. In plaats van je bank te combineren met grote fauteuils, kies je armloze stoelen of eetkamerstoelen om de bank te complimenteren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven