Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stoffengroothandel Nooteboom Textiles viert 170-jarig bestaan

"Wij zijn Nooteboom Textiles - een van de grootste stoffengroothandels voor onder andere woningdecoratiestoffen op de Europese markt. Dit jaar vieren wij ons 170-jarig jubileum en ondersteunen wij onze klanten als partner met onze uitgebreide collecties en stoffenkennis. Daarnaast kiezen wij voor grote voorraden, zodat onze klanten altijd aan de vraag van hun markt kunnen voldoen", zo begint het Tilburgse bedrijf in een persbericht.


De showroom van Nooteboom Textiles.

Basic Collection
Bij Nooteboom Textiles hebben ze een brede basis collectie. "We vinden het belangrijk om een veel verschillende samenstellingen aan te bieden, zoals jerseys en gebreide stof, katoen, poplin, katoen stretch, denim, wol, polyester, yarn-dyed en nog veel meer."

Unieke seizoenscollecties
Tevens wordt er twee keer per jaar een seizoenscollectie gepresenteerd. Een voor de lente/zomer en een voor de herfst/winter. "Deze collecties worden met grote zorg samengesteld door onze ontwerpers en trendwatchers die alle invloedrijke textiel- en modebeurzen bezoeken. Wanneer zij vol ideeën en inspiratie terugkomen, wordt dit alles samengebracht in een unieke collectie die de trends van het komende seizoen representeert."

Gecertificeerde partners in duurzame stoffen
Het maximaliseren van de sociale en ecologische waarde op lange termijn, om in te spelen op de uitdagingen van de moderne wereld is vandaag de dag een must voor bedrijven.

Nooteboom Textiles is zich bewust van de milieu-impact van de textielindustrie in het algemeen en de productie van stoffen in het bijzonder. "Daarom voeren wij open dialogen met onze leveranciers om het bewustzijn op dit gebied te vergroten en veranderingen in het deel van de waardeketen dat betrekking heeft op de textielproductie mogelijk te maken. Verder besteedt Nooteboom Textiles veel aandacht aan het verkleinen van haar carbon footprint bij transport."

Tenslotte heeft de onderneming een breed aanbod van producten met de OEKO-TEX certificering. De certificering staat voor vertrouwen van de klant en een hoge productveiligheid. STANDARD 100 van OEKO-TEX is een van de bekendste labels ter wereld voor textiel dat getest is op schadelijke stoffen. Bovendien wordt onze Sustainable Collection continu vernieuwd. Naast onze bekende gecertificeerde producten door GOTS, GRS en OEKO-TEX®, hebben we dit jaar nieuwe producten met licentie toegevoegd van TENCEL™ Lyocell en LENZING™ ECOVERO™ Viscose. 

Meer informatie:
Nooteboom Textiles
Kranenberg 6
5047 TR Tilburg
013 571 1212
www.nooteboomtextiles.com

Publicatiedatum: