Kludi ontvangt Plus X, Red Dot Award én TOP 100-keurmerk

Vorig jaar haalde het kranenbedrijf Kludi vijf keurmerken van Plus X voor haar Kludi Bozz serie. Voor wat betreft 2022 is Kludi uitgeroepen tot ‘Best Brand of the Year 2022’ voor de productcategorie kranen. Kludi verwierf ook de Red Dot Award 2022 voor het uitstekend design van haar Kludi Nova Fonte assortiment. Voor bijzondere innovatiekracht en bovengemiddeld innovatiesucces werd op 24 juni jl. op de Duitse MKB-top in Frankfurt het ‘TOP 100’-keurmerk toegekend. De prijs werd uitgereikt door de bekende wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar, die het onderzoeksprogramma van Professor Franke als mentor begeleidt.

Plus X Award
In de Plus X Award wedstrijd deden in totaal meer dan 700 merken mee. "Het feit dat we onze concurrenten voor zijn in een van de hoogste 'Plus X'-prijscategorieën maakt ons natuurlijk trots", zegt Arndt Papenfuß, directeur Marketing van de Kludi Group. "Aan de ene kant laat dit zien hoe goed de herschikking van onze merkstrategie en onze grondig herziene merkidentiteit in de markt worden ontvangen. Aan de andere kant loont het dat we ons richten op onze kerncompetentie – de ontwikkeling en productie van kranen voor badkamers en keukens – en dat we ons strikt laten leiden door een verbetering van het klantvoordeel."
De jury was onder de indruk van de gebruiksvriendelijke drukknopconversie ‘Push & Switch’ voor een eenvoudige omschakeling, die ook wordt gebruikt in de ‘Bozz’-serie met ééngreepsmengkranen.

Uitstekend ontwerp
Het Kludi Nova Fonte-assortiment ontving de Red Dot Award 2022 voor uitstekend design. Het ontwerp van deze serie combineert vakkundig een delicate visuele lichtheid met een nauwkeurige uitwerking in detail. Met deze redenering heeft de internationale, 48-koppige vakjury de felbegeerde prijs voor hoge designkwaliteit toegekend aan de "Nova Fonte"-serie. Dit jaar vroegen meer dan 7.900 inzendingen uit ongeveer 60 landen het wereldwijd erkende kwaliteitszegel aan. Volgens de organisator worden alleen die ‘producten met een uitstekend ontwerp’ bekroond.
Nova Fonte kent drie designvarianten: de klassieke, puristische en déco-stijlvarianten interpreteren de klassiek-moderne badkamer op hun eigen manier en openen extra creatieve vrijheid voor het badkamerontwerp. Wat ze alle drie gemeen hebben, is hun heldere, elegante ontwerp en hun aangenaam ingetogen designtaal. Dit geldt in het bijzonder voor de puristische ééngreepsmengkraan Nova Fonte Pura voor wastafel en bidet, die het assortiment sinds dit jaar hebben vervolledigd. Ze imponeren vooral met hun slanke contouren en hun extreem filigraan ontwerp, dat ongeëvenaard is in zijn consistentie in de badkamer. "Op deze manier legt 'Pura' zijn eigen sterke accenten en is het een perfecte uitdrukking van de nieuwe tijdgeest", benadrukt Arndt Papenfuß. "Dit geldt des te meer omdat 'Pura' voldoet aan de eisen van moderne duurzaamheid door het verminderde gebruik van materialen."

Top 100 meest innovatieve bedrijven 
Sinds 1993 wordt in Duitsland jaarlijks de Top 100 van innovatieve bedrijven in het MKB gekozen. De bedrijven worden aan de hand van vele criteria beoordeeld door Professor Nikolaus Franke en zijn team. Franke is oprichter en voorzitter van het Instituut voor Ondernemerschap en Innovatie aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde. Dit jaar stond mengkranenspecialist Kludi voor het eerst in deze prestigieuze lijst van meest innovatieve bedrijven en producenten.

Klant centraal bij innovatie
Illustratief hiervoor is het succes van het recent ontwikkelde assortiment van ‘Kludi Cockpit’ douchesystemen met intuïtieve bediening. Of het tijdbesparende ‘Easy Fit’-concept dat de montage van keukenmengkranen voor de installateur een stuk eenvoudiger maakt. Deze producten en concepten zijn het resultaat van Kludi’s beleid om innovatie altijd te baseren op de wensen en behoeften van de gebruiker. Alleen wanneer een ontwikkeling aantoonbare verbetering voor de gebruiker oplevert – meer gebruiksgemak of installatiegemak – ziet Kludi dit als een innovatie, 

Meer informatie:
Kludi
www.kludi.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven