Ondanks 30 geïnteresseerde partijen toch geen doorstart voor Homestock

Woonwinkelketen Homestock, dat op 29 juni jl. failliet is verklaard, gaf aan hoogstwaarschijnlijk een doorstart te gaan maken. Volgens curator R. Mulder (Pot Jonker Advocaten N.V. te Haarlem) was er veel belangstelling. "De afgelopen dagen hebben zich meer dan 15 partijen gemeld", liet hij eerder weten. Nu blijkt dat het aantal gesproken partijen zelfs 30 bedraagt. Echter zijn ze er niet uitgekomen en zal er geen doorstart gemaakt worden.

"De curator heeft meer dan 30 geïnteresseerden gehad. Uiteindelijk hebben echter slechts vijf gegadigden een bod uitgebracht en bleek maar één van hen bereid om één winkel van Homestock te willen voortzetten. Dat bod is niet aanvaard", laat Homestock weten.Tevens is er besloten om de afwikkeling door het veilingbureau te laten verlopen zodat sprake is van een zo eenvoudig mogelijk proces waarbij de goederen in de staat waarin deze verkeren worden geveild, aflevering zo veel mogelijk kan worden gegarandeerd en waarbij iedere klant nog steeds de mogelijkheid heeft om het product van zijn of haar keuze online te kopen, voor zover voorradig.

De curator heeft leveranciers die een beroep willen doen op een eigendomsvoorbehoud/recht van reclame, de mogelijkheid geboden om hun producten voor de veiling op te halen of om alsnog mee te laten veilen. Dat proces, waarbij verschillende leveranciers verschillende keuzes maken, loopt. Het betekent wel dat de goederen die ter veiling worden aangeboden, daadwerkelijk kunnen worden uitgeleverd.

Meer informatie:
Homestock
www.homestock.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven