Erwin A. van Steenwijk van Falmec: "We gaan door met de ingezette richting"

Volop reuring bij Falmec Nederland, waar commercieel directeur Erwin A. van Steenwijk (foto) aan het roer staat. Ruim een jaar geleden werd in Lisse een nieuw pand betrokken. Het vooraanstaande merk voor afzuigkappen brengt volop nieuw leven in de Hollandse keukenbranche. Zeker nu op Salon del Mobile de Elements-collectie werd gelanceerd. Een nieuw concept vol technologische oplossingen waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn.
Over gespannen gesproken: het is tijd om een ontspannen (want: bijna vakantie...) Erwin 'Falmec' te vragen hoe het ermee staat.

Hoe is het afgelopen half jaar gegaan? 
Erwin: "In het kort, erg hectisch. Ook wij moesten anticiperen op langere levertijden van onze producten en prijsverhogingen die we vanuit verschillende toeleveranciers kregen. Inmiddels hebben we dit onder controle en kunnen we verder bouwen aan de basis die we in de afgelopen twee jaar hebben gelegd."


Falmec presenteerde tijdens de Salone del Mobile in Milaan alle noviteiten.

Hoe breng je de komende zomerweken door?
"Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik in een mooie badplaats aan de kust woon. Iedere dag breng ik wel een bezoek aan het strand, weer of geen weer.
We hebben nog zitten dubben of we naar het buitenland zouden gaan, maar mede gezien de huidige, exorbitant hoge prijzen hebben we besloten het buiten de zomervakantie om te plannen. Dit is wel iets waar ik enorm naar uit kan kijken en ook nodig is om afstand te nemen van het ondernemen en je accu op te laden."

Wat ga je anders doen in de tweede helft van 2022? Wat zijn je verwachtingen voor de rest van het jaar?
"Na analyse van het eerste half jaar, zullen we hier en daar de koers een beetje aanpassen, maar we gaan door met de ingezette richting. Er is voor ons van Falmec nog genoeg potentieel voor verdere groei in de Nederlandse markt. Qua verwachtingen voor de rest van het jaar: mijn gevoel zegt dat de consument, wat ik ook ben, wat behoudender zal worden met de uitgaves, mede gezien de ontwikkelingen in de wereld. We niet weten waar het zal eindigen."

Als je premier van Nederland was, wat veranderde je dan als eerste?
"Een hele mooi vraag, daar heb ik echt even over moeten nadenken. Ik zou als eerste ophouden met tijdelijke en reparatie-oplossingen te zoeken om gerezen problemen aan te pakken. Maar om dit direct bij de bron aan te pakken en de regelgeving hierna aan te passen. Zal niet eenvoudig zijn, maar wel nodig."

Meer informatie:
Falmec Nederland BV
Vennestraat 24
2161 LE Lisse (ZH)
+31 (0)252 74 50 99
info@falmec.nl 
www.falmec.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven