Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe glascollectie Belo van blomus wijkt ver af van de massaproductie

De nieuwe glascollectie Belo van blomus, ontworpen door de Duitse Frederike Martens, wijkt ver af van de massaproductie: elk stuk wordt met de mond geblazen door ervaren ambachtslieden, wat een prachtige afwerking garandeert. De collectie wordt gekenmerkt door de variaties in dikte en de kleur van het glas. De Belo lijn bestaat uit wijn, champagne, cocktail en waterglazen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.



Het gekleurde glas, dat verkrijgbaar is in de kleuren Smoke en Coffee, staat op een heldere steel. Het zacht gebeeldhouwde silhouet maakt de glazen af. De bijpassende karaf met zijn glazen deksel is met dezelfde aandacht voor detail gemaakt: hoog, elegant en met zacht afgeronde randen.

Zoals de ontwerpster het zelf zegt: "Ik was erg blij om de Belo glascollectie voor blomus te doen, omdat ik het altijd leuk heb gevonden om met glas te werken. De manier waarop het licht op verschillende manieren door de heldere steel en het gekleurde lichaam schijnt, gevuld met wijn of een sprankelende champagne, maakt het ontwerp compleet."
 


Frederike Martens (1987) is opgeleid als industrieel ontwerpster met de nadruk op glas en keramiek aan de Design School in Halle, Duitsland. Ze heeft een talent voor pure en opvallend eenvoudige vormen, en een voorkeur voor kleuren die de tand des tijds doorstaan. Met haar gevoel voor evenwicht en proportie, toont Frederike's werk een gevoeligheid voor de werking van materialen, zowel alleen als samen.

Meer informatie:
blomus
www.blomus.com

Publicatiedatum: