Filmmaker ontwerpt lamp, geïnspireerd op art deco stijl

Een glazen golf die een zacht licht uitstraalt: de filmmaker Luca Guadagnino ontwerpt de nieuwe Frenesi lamp van FontanaArte.

De Frenesi lamp komt voort uit de passie van de auteur - filmmaker Luca Guadagnino - voor art deco, een stijl waar hij van houdt in al zijn declinaties, in het bijzonder voor de hoekigheid, het design, de regelmatige vormen van de lijnen die elkaar ontmoeten en kruisen. Vandaag de dag is de FontanaArte collectie nog steeds een synthese van de art deco, die, in een Italiaanse toets, huizen over de hele wereld verlicht. De ontwerper stelde zich de vraag naar welke vorm hij moest streven om een voorwerp te creëren dat de stilistische uitdrukking van het tijdperk waaruit het is geïnspireerd respecteerde, maar met een eigentijdse taal.

Zo ontstond Frenesi, genoemd naar de hoofdpersoon uit de roman Vineland van de Amerikaanse schrijver Thomas Pynchon, geïnspireerd door het idee van de golf, een sensuele rimpeling, gemaakt van het zuiverste en duurzaamste materiaal zoals glas, dat binnen de hoekige structuur een zacht licht uitstraalt.

De Frenesi lamp, die in de wandversie van 65 cm te zien is, leent zich voor een uitbreiding van het gamma met verschillende variaties en afmetingen. De lamp werd gerealiseerd in samenwerking met de glasexperts van 6:AM, die uitstekend onderzoek hebben verricht naar het gebruik van glas en de lamp technisch hebben ontwikkeld. De lamp is samengesteld uit 19 mm dikke glasplaten op een metalen hoekstructuur.

"FontanaArte is een pracht van Made in Italy en vertegenwoordigt het Italiaanse kosmopolitisme", zegt Luca Guadagnino. "Kunstenaars van over de hele wereld hebben in de loop der jaren onvergetelijke stukken gecreëerd. Een contaminatie van ideeën, culturen en visies, een set van identiteiten die hebben geresulteerd in volledig Italiaans vakmanschap en savoir faire, die een collectie lampen hebben gecreëerd die deel uitmaken van de designgeschiedenis. Ontwerpen met FontanaArte is een grote wens die in vervulling is gegaan en vervult de hele studiolucaguadagnino met trots; ik hoop dat dit het begin is van een langdurige samenwerking."

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven