Alain Gilles ontwerpt nieuw bed waarbij schijnbare onvolmaaktheid de hoofdrol speelt

Alain Gilles ontwerpt het nieuwe bed Wabi voor Saba Italia: een element van schijnbare onvolmaaktheid dat in een harmonieus gebaar de sculpturale architectuur van de voeten combineert met het zachte contrast van de rugleuning.

Wabi is een woord dat het plezier van de eenvoud viert en de schoonheid die inherent is aan de natuurlijke onvolmaaktheid van de dingen. De Wabi-filosofie leert ons de schoonheid van een intuïtieve en spontane creatie te herontdekken.

Het bed heeft een ovaal hoofdbord met houten structuur, opgevuld met polyurethaanschuim. In het centrale gedeelte is een zachtere inleg gecreëerd om een comfortabele rugleuningfunctie mogelijk te maken.

De bedombouw bestaat uit een verbrede omtrek die zijn belangrijke volume tekent. De bedbodem met houten lattenbodem wordt ondersteund door massief essenhouten poten in geblancheerde afwerking of openporig gelakte afwerking in walnootkleur of zwart. De bijzonderheid is de mogelijkheid om de poten in een externe verticale positie te plaatsen in lijn met het bedframe, of horizontaal binnen het bedframe.
De bekleding van het product is volledig verwijderbaar, een onderscheidend kenmerk is de aanwezigheid van biezen op de naad langs de omtrek van het hoofdeinde en het bedframe.

Het nieuwe Wabi-bed werd voorgesteld op de Salone del Mobile 2022, in de tentoonstellingsruimte die werd gecreëerd in samenwerking met de studio Quincoces-Dragò & Partners.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven