Icoon uit jaren '70 maakt comeback in collecties van Zwitsers merk

Het Zwitserse merk de Sede heeft een van de iconische ontwerpen van Ubald Klug uit de jaren '70 opnieuw uitgebracht: DS-800, een modulaire zitgroep met een volmaakte functionaliteit en een geweldige esthetiek.

Ubald Klug creëerde een van de iconen voor de Sede: DS 1025, beter bekend als "Terrazza", waarin, afhankelijk van de opstelling, meerdere banken kunnen worden gecombineerd om ofwel een berg of een vallei van gestoffeerd leer te vormen. Het werk van deze in Zürich geboren architect en ontwerper, die sinds 1966 in Parijs woont en ooit ook als beeldhouwer werkte, is doordrongen van het voortdurend zoeken en opnieuw ontdekken van verschijningsvormen.

Zo is ook DS-800 in de jaren zeventig voor de Sede ontstaan: De modulaire zitgroep DS-800, een creatief antwoord op onze behoefte aan ontspanning en een statement op het gebied van woninginrichting, die nu in een nieuw jasje is gestoken en geometrische motieven combineert met ornamentele verwijzingen. Of het nu gaat om een enkele zitplaats of om een zitgroep van met elkaar te combineren elementen, DS-800 fungeert als een uitnodigende, beschermende hand. Met een 360° draaibaar zitvlak en een flexibele rugleuning heeft de Sede de DS-800 tot een unieke sculptuur ontwikkeld: een meesterlijke heropleving die diep geworteld is in de filosofie van de levende traditie.

Gecreëerd als een open uitnodigende hand, is het herontwerp van DS-800 modulaire zitmeubelen door Ubald Klug een tijdloos mooie retro klassieker met een sculpturale uitstraling die uitnodigt tot inspiratie en creativiteit. Naast de fauteuil zijn ook kruk- en tafelelementen verkrijgbaar, die in de zitgroepen kunnen worden geïntegreerd.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven