Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste collectie Patricia Urquiola voor Cimento

Contrasterende afwerkingen en felle kleuren geïnspireerd door de stad Venetië: Patricia Urquiola toont haar eerste collectie meubels en accessoires in CIMENTO, de exclusieve geregistreerde samenstelling die voor meer dan 90% bestaat uit minerale aggregraten gemengd met een cementbindmiddel.

De Cimento Collectie, geboren in 2019 onder de artistieke leiding van Aldo Parisotto, wordt zo verrijkt met nieuwe elementen: de capsulecollectie Canal Grande schilderijen en spiegels, de Erasmo vazen, de Fondamenta bijzettafels, de Frari tafels en salontafels, en de krukjes Zattere.

Urquiola heeft ook een reeks afwerkingen geselecteerd, het resultaat van een belangrijk experimenteel proces met het bedrijf. Voor het eerst worden namelijk fragmenten van inerte materialen, zoals glas en kwarts, in de pastei verwerkt, naast de voorstellen van een mengsel in marmer en een in kurk. Een nieuwe benadering die de bekledingen een sterke tactiliteit geeft, ook waargenomen op visueel niveau.

In detail, spelend op het dualisme van de afwerking, biedt de familie meubelen met kwarts inzetstukken een afwerking die half glad en half gezandstraald is.
Een tweede lijn biedt een afwerking van ruwe pastei met glazen inzetstukken in verschillende kleuren. Twee gepolijste afwerkingen completeren het project van Patricia Urquiola, met inzetstukken in groen Alpi marmer, Rosso di Verona en kurk, een afwerking in mica, een pastei met spikkels van metaal in gouden nuances en, ten slotte, een laatste alternatief dat in de CIMENTO inheemse natuurlijke puin verwerkt, teruggewonnen uit het productiegebied. Op deze manier worden de CIMENTO® meubelen, die verschillende oppervlakken van elkaar vertonen, unieke stukken die het volledige potentieel van het materiaal tot uitdrukking brengen.

Canal Grande schilderijen en spiegels
De Canal Grande-collectie bestaat uit schilderijen en spiegels die geïnspireerd zijn op de Venetiaanse architectuur, rijk aan polychrome inlegwerk en decoratieve elementen. Het project ontwikkelt zich op het spel van kleuren en op het contrast tussen gladde en ruwe oppervlakken. Poëtische herinterpretatie van de ramen van de paleizen van de Serenissima die, aan de kanalen of op de pleinen, zonsop- en ondergangen vastleggen.

Erasmo vazen
Een serie vazen die bestaat uit elementen van verschillende diameter en hoogte. Ze kunnen leven als afzonderlijke elementen of samen. Vereenvoudigde en essentiële geometrieën die verrassen door het spel van kleuren en het contrast tussen de gladde en ruwe oppervlakken die ze bedekken.

Fondamenta bijzettafels
Modulair en aanpasbaar, met verschillende afmetingen en hoogtes, zijn de nieuwe Fondamenta bijzettafels een verwijzing naar het modulaire design van het verleden en vallen op door hun esthetische en formele evenwichtigheid. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en nieuwe afwerkingen, het is het resultaat van een belangrijk experimenteerproces tussen de ontwerper en het bedrijf.

Frari tafel en salontafels
De cirkel als perfect symbool van totaliteit dat harmonie en evenwicht uitdrukt voor deze lijn van tafels en salontafels van verschillende afmetingen die speelt op het dualisme van de processen en zorgt voor een afwerking die half glad en half gezandstraald is. Zuivere vormen, ontworpen om de extreme buigzaamheid van het materiaal te versterken, zijn zeer geschikt voor binnen- of buitenruimten.

Zattere kruk
Er is voor een iconische en monolithische vorm gekozen met de Zattere kruk. Dit multifunctionele meubelstuk is geschikt om het interieur van een ruimte te vervolledigen of om buitenomgevingen ritmisch en persoonlijk te maken. De mica afwerking, een pastei met metalen spikkels in goud nuance, geeft de bekleding een sterke tactiliteit, waardoor elk stuk uniek is.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: