Luxaflex ontslaat 53 werknemers

Na een aantal winstgevende jaren heeft Luxaflex, onderdeel van Hunter Douglas, besloten de plannen te wijzigen. De productie- en assemblage-afdeling in Hardinxveld-Giessendam wordt gesloten en verhuisd naar Tsjechië en Polen. Dit heeft tot gevolg dat 53 medewerkers op straat komen te staan. 

Na vijf maanden van moeizame onderhandelingen sloten FNV Metaal en Luxaflex onlangs een onderhandelingsresultaat voor een sociaal plan af. Een ruime meerderheid van de leden heeft inmiddels met dit onderhandelingsresultaat ingestemd. Daarmee is het sociaal plan nu een feit.
Hard gelag voor de mensen
"Luxaflex stelt dat de arbeidskosten in Tsjechië en Polen een stuk lager zijn, waardoor er nog hogere winsten gemaakt kunnen worden. Dat is een hard gelag voor de werknemers bij Luxaflex die er de afgelopen tientallen jaren hard voor hebben gewerkt om het bedrijf winstgevend te maken", zegt Lennart Feijen, bestuurder FNV Metaal.

Eerste bod was schandalig laag
"Wij vonden dan ook dat er een goed sociaal plan moest komen dat hier recht aan doet en dat bovendien rekening houdt met het dienstverband en de leeftijd van deze mensen. Dat ging bepaald niet vanzelf. Het eerste bod van de werkgever was schandalig laag en een klap in het gezicht van de betreffende werknemers!"

Met dit plan kunnen onze leden leven
Luxaflex meende kennelijk in eerste instantie om de mensen met een schijntje op straat te kunnen zetten. Feijen: "Dat accepteerden onze leden natuurlijk niet. Luxaflex heeft vervolgens veel tijd genomen om met een beter voorstel te komen en vooral dankzij veel druk vanuit de leden richting directie ligt er nu dan toch een sociaal plan waar onze leden mee kunnen leven. Hierin is ook duidelijk rekening gehouden met de lengte van het dienstverband en de leeftijd van de werknemers."

Bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven