Neri&Hu produceert 1e project voor Very Wood

Een gebogen houten rug, een zacht kussen en een gedraaid houten onderstel geven leven aan twee stoelen die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en afwerkingen

Het duo Neri&Hu heeft hun eerste project geproduceerd voor Very Wood; de Weekend zitmeubelencollectie, in de versies Zaterdag en Zondag. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, is de Weekend collectie geïnspireerd op het dagelijks leven, en stelt een licht en leuk concept voor.

Weekend is een eerbetoon aan de centrale ethiek van Very Wood, waarbij functie en vakmanschap worden verenigd. Het project van de Chinese ontwerpers ontwikkelt zich rond het idee dat elk materiaal representatief is voor een afzonderlijke functie en door expliciete constructies wordt een zichtbare hiërarchische relatie tot stand gebracht.

Het eerste element dat wordt opvalt is de holle rugleuning, die gebruik maakt van de flexibiliteit van het gebogen hout om een comfortabele steun te creëren zonder toegevoegde structuren. Het zitkussen in het midden voegt niet alleen comfort toe aan de hele structuur, maar geeft ook een unieke vorm van identiteit door het gebruik van verschillende textielopties, die kunnen worden aangepast op basis van individuele behoeften. Tot slot verbindt het onderstel van gebeeldhouwd massief hout alle elementen en harmoniseert ze met elkaar.

De essenhouten structuren brengen de twee zitelementen samen: Sunday wordt gekenmerkt door een brede, omhullende rugleuning en Saturday door een holle, schuin uitgesneden rugleuning die minder diep is, zowel in houten als gecapitonneerde uitvoering.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven