''Voor elk model biedt Mobitec tal van personalisatiemogelijkheden''

De interieurtrend voor kantoren: Feel@Home

Functionele grijze ruimtes gevuld met snoeren, schermen en ronkende computers. IT-bedrijf Brainstorming breekt op sublieme wijze met al deze interieurclichés. Hun nieuwe duurzame kantoorgebouw, middenin het groen, werd een warme en inspirerende plek waar medewerkers en klanten elkaar bewust (willen) ontmoeten. Ook voor de tafels en stoelen van Mobitec voelt het aan als thuiskomen. Letterlijk en figuurlijk, want het Belgische designlabel heeft er sinds kort ook een levensechte showroom.

Vergeet work-lifebalance. De perfecte (maar vaak onmogelijke) balans tussen werk en privé is achterhaald. Het wekt de indruk dat u iets negatief, werk dus, moet compenseren met iets positiefs, zoals vrije tijd. Zo’n tegenstelling zorgt alleen maar voor een hoop ‘net niet’-frustraties. Work-lifeblend, in plaats van balans, is daarom een betere oplossing. Doel? Werk en privéleven zo naadloos mogelijk in elkaar laten overlopen. Dat is eerder een kunst dan een wetenschap, en die kunst beheerst Brainstorming, een partner in IT-oplossingen, als geen ander. Voor de bouw van hun nieuwe kantoor in Ans, vlakbij Luik in België, trokken ze resoluut de kaart van sociaal en ecologisch verantwoord ondernemen: fotovoltaïsche panelen op het dak, oplaadpunten voor elektrische voertuigen ... Alles is uitgekiend om hun ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken, maar ook om medewerkers en klanten in de best mogelijke omstandigheden te laten werken of te ontvangen.

Net als thuis
Architectenbureau Helium3 ontwierp een gebouw met ruimtes die teamwork en samenzijn stimuleren, zonder daarbij in te boeten op plekken om zich terug te trekken en rustig te vergaderen. Naast de kantoren zijn er zowel binnen als buiten ook ontspanningsruimtes (bar, petanque, terras ...) voorzien. “Het gebouw oogt jong en fris, maar straalt tegelijk een bepaalde warmte en huiselijkheid uit”, legt Dominique Amodei uit. Hij is designer bij Mobitec, die de hoogkwalitatieve tafels, stoelen en zetels mocht leveren. Maar de betrokkenheid van de Belgische meubelfabrikant ging verder dan dat. “Zo werd onze mening gevraagd over de keuze van de materialen, zoals de tegels, de kleuren van de muren en de tapijten, en kregen we carte blanche voor de aankoop van de decoratie en het servies.”

Maatwerk
De keuze van de zitmeubels en tafels resulteerde in een combo van de eerder zakelijke Tribu-collectie en producten met een bepaald huiskamergevoel: Pamp, Bolero of Rob-zetels, Moods-krukjes en tafels, Soft&Soda-zetels ... Dit lijken veel verschillende collecties en toch heerst er een bepaalde cohesie in het geheel. Alles matcht of wordt gematcht. Voor elk model biedt Mobitec tal van personalisatiemogelijkheden: type poten, met of zonder armleuningen of verlengstukken, bekleding in stof of (kunst)leder, type hout en de manier waarop het behandeld werd, kleur van de metalen elementen...

De succesvolle samenwerking tussen Brainstorming en Mobitec kreeg nog een mooi staartje: een nieuwe showroom in een levensechte omgeving. U ziet er met eigen ogen hoe de medewerkers hun werkplek zelf kunnen organiseren, hoe ze klanten ontvangen, of hoe een huiselijke sfeer zorgt voor een relaxter werkklimaat. Er is zelfs een hoekje voorzien met afwerkingsmaterialen, catalogi …

Echter kan niet
Heeft u een project voor kantoorinrichting in de pijplijn zitten? Ga dan zeker eens langs bij Brainstorming. Test er het comfort van de stoelen. Bekijk de afmetingen van de tafels in het echt. Laat alle beschikbare bekledingsstoffen eens tussen de vingers gaan. Vergelijk houttinten en -soorten. Laat u inspireren. Maar vooral: voel, beleef én begrijp deze nieuwe ‘feel@home’-trend voor kantoorinrichting.

Meer informatie:
Mobitec
info@mobitec.be
www.mobitec.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven