Export groeit met ruim 4 procent in mei

Het volume van de goederenexport was in mei 4,4 procent groter dan in mei 2021, meldt het CBS. Een maand eerder groeide de export met 1,2 procent. Er werden in mei vooral meer transportmiddelen, chemische en metaalproducten uitgevoerd. Het volume van de goederenimport was in mei 3,6 procent groter dan in mei 2021.Omstandigheden voor export in juli wat gunstiger
Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Export goederen

%-verandering t.o.v. jaar eerder

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in juli wat gunstiger dan in mei. Dat komt vooral doordat de ontwikkeling van de reële wisselkoers gunstiger was en de krimp van de Duitse industriële productie kleiner. Daarentegen is het oordeel van de Nederlandse producenten over de buitenlandse orders verslechterd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven