Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marie Michielssen ontwerpt nieuwe Earth items

Het Belgische designmerk Serax, dat al meer dan 30 jaar actief is, werkt samen met ontwerpers uit alle uithoeken van de wereld. Zo ook Marie Michielssen, die een reeks nieuwe Earth items heeft gemaakt voor Serax.

"De vormentaal van de papier-maché objecten van Marie Michielssen is heel sculpturaal", laat Serax weten. Laag na laag wordt het materiaal opgebouwd en krijgt het object zijn artistieke vorm. Aan de voorgaande reeks voegt ze nu een aantal schalen, vazen en potten toe in off-white en naturel bruin. De vazen zijn, gezien het materiaal, niet waterdicht, maar mooi op zich of met drogen takken of bloemen.



Al 25 jaar ontwerpt de Antwerpse Marie Michielssen voor Serax. Ze is door de jaren mee geëvolueerd met het bedrijf dat aanvankelijk sierpotten en vazen leverde aan bloemisten en tuincentra. Ze kwam terecht bij Serax toen ze op zoek was naar een verdeler voor haar bloempottencollectie. Marie volgde een opleiding als grafisch ontwerper en ging in 1995 als zelfstandige aan de slag. Een vriendin bracht haar op het idee om de typische terracotta potten uit serres te beschilderen. Ze trok langs tuincentra om die oude bloempotten te kopen, beschilderen en patineren.

De volledige productie en verkoop werden te veel voor Maries bedrijfje. Ze besloot om de collectie aan Serax voor te stellen. Sindsdien is Marie nog steeds de huisontwerper van het designmerk.



Eén object springt bij deze nieuwe reeks extra in het oog. Dat is het wandnisje om tegen de muur te bevestigen. Marie heeft verschillende van dit soort nisjes in haar eigen woning en ze houdt van het gevoel van geborgenheid die deze opwekken.

Het wandnisje is geïnspireerd op de ‘Mariakapellekes’ die opduiken langs de weg of op de hoeken van oude huizen in de stad. Het wandnisje voor thuis kan om het even welk kleinood tentoonstellen - een beeldje, een foto, een klein vaasje, een vakantiesouvenir. Marie houdt van het idee dat je dagelijks halt houdt bij het nisje, als het ware even die pauzeknop indrukt en een bewust moment neemt voor jezelf.

Meer informatie:
Serax
Veldkant 21
2550 Kontich
+32 (0)3 458 05 82
retail@serax.com
www.serax.com

Publicatiedatum: