Total Packaging vervangt plastic door cellulose

Plastic zwerfafval neemt jaarlijks toe en is schadelijk voor het milieu. Dit bewustzijn groeit bij consumenten. De overheid zet in op wetgeving voor vermindering en recycling. Verpakkingsproducent Total Packing ging op zoek naar een schaalbaar en betaalbaar alternatief voor plastic. Via Impact Nation kwam het bedrijf in contact met Celwise.
 
De verpakkingsindustrie is een grote drijver achter het wereldwijde afvalprobleem. Aangezien een groot deel van de verpakkingen single use zijn, dragen ze bij aan ophopende afvalbergen, CO2 uitstoot bij verbranding en een steeds onleefbaarder klimaat in de oceanen wanneer de (voornamelijk plastic) verpakkingen in de zee terecht komen.


Voor Oranje Furniture Care verzorgt Total Packiging de vouwkartonnage en omplakte kartonnage.

Total Packiging verzorgt verpakkingsmaterialen in de West-Europese markt. Voor veel toepassingen wordt (gedeeltelijk) plastic gebruikt, wat het product in het geheel moeilijk recyclebaar maakt. Met de kennis van het feit dat in 2050 meer plastic in de oceanen zal zitten dan vis, had Total Packaging de wens samen met Impact Nation hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Ze kwamen in contact met de Zweedse onderneming Celwise en onderzoeken de mogelijkheden tot een duurzaam, betaalbaar en schaalbaar alternatief voor plastic verpakkingen.

Benieuwd naar de genomen stappen van Total Packaging tijdens Impact Nation? Bekijk hier hun verhaal:Meer informatie:
Total Packing
www.totalpackaging.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven