Directeur van Boerhof Projectinrichters over MVO

Kristel Leerkes–Boerhof: "Het doet mij veel meer dan veel geld verdienen"

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Iedereen roept het tegenwoordig. “Maar wij doen het ook echt”, schrijft Boerhof Projectinrichters op haar website. Zo valt te lezen dat ze bijvoorbeeld leveranciers selecteren op het gebied van innovatie, milieu- en arbeidsomstandigheden. Maar waarom doen ze dat? En wat doen we dan precies? Directeur Kristel Leerkes–Boerhof geeft hier antwoord op.


Kristel Leerkes–Boerhof.

"Het zat er bij mijn ouders al in", begint Kristel. "Zij deden veel voor de omgeving. Ze sponsorden verenigingen en doneerden aan goede doelen. Stagiaires van het praktijkonderwijs en speciaal onderwijs konden al heel vroeg bij Boerhof terecht. Verpakkingen verminderen iets van nu? In mijn ogen niet. In 1993 wonnen mijn ouders al een milieuprijs. Ze gebruikten geen standaard lijm, waarbij je de emmers weggooit als ze leeg zijn. Ze gebruikten inliners. Zo hield je de emmers schoon en herbruikbaar. Goed zijn voor ‘mens, milieu en maatschappij’ doen we dus al heel lang. Maar toen had het nog niet van die dure namen.

Het is voor mij daarom logisch om het zo te doen. Ik ben zo opgevoed. Je opvoeding geef je vaak weer door. In dit geval ook in het bedrijf. Familiebedrijf hè? We willen graag wat toevoegen aan de maatschappij. Winst maken is natuurlijk mooi en ook nodig. Zo zorg je voor continuïteit en heb je de middelen om waarde toe te voegen aan de maatschappij. Maar als je vraagt waar ik het meest trots op ben? Dan vertel ik vaak wat we allemaal voor het milieu en de mensen doen.

Zie je daar ook effect van?
Ik krijg er energie van. Het doet mij veel meer dan veel geld verdienen bijvoorbeeld. Sinds ik zelf kinderen heb komt steeds vaker de vraag in me op 'Waar zijn we mee bezig met deze wereld?' Ik wil de wereld fatsoenlijk achterlaten voor de volgende generaties. Als niemand wat doet gebeurt er niks. Een beetje invloed heb je altijd. Als ik het goede voorbeeld geef, nemen medewerkers en andere bedrijven het hopelijk over. Ik wil de figuurlijke olievlek zijn.

Merk je al dat het medewerkers inspireert?
Zeker. We hebben het er vaak met elkaar over waar we mee bezig zijn en wat we allemaal al hebben bereikt. Mensen worden er wel mee ‘besmet’. Onze stoffeerders vertellen regelmatig met trots hoe uitgebreid we afval scheiden. We dagen elkaar uit om het steeds weer beter te doen. Bijvoorbeeld met brainstormsessies met zijn allen.

En we communiceren het natuurlijk ook naar buiten. Je trekt mensen aan met dezelfde visie. Als een sollicitant vertelt over het vrijwilligerswerk dat hij/zij heeft gedaan, dan springt dat er wel uit bij een cv. We merken ook wel dat de impact die een (toekomstige) werkgever op het milieu en de maatschappij heeft voor veel jongeren belangrijker wordt. Dat we door onze visie een aantrekkelijke werkgever zijn is een mooie bijkomstigheid, maar niet waarom we dit doen", besluit Kristel.

Meer informatie:
Boerhof Projectinrichters
Dorpsstraat 41
8111 AC Heeten
0572 382 424
info@boerhof.nl
www.boerhofprojectinrichters.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven