Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met als blikvanger de outdoor collectie

Annabel Textiles brengt reeks nieuwe stoffen onder de aandacht

Sinds het prille begin in de jaren ’70, is Annabel een trouwe exposant van de Heimtextil vakbeurs in Frankfurt, het meest belangrijke internationale event voor interieurtextiel, interieurdesign en interieurtrends in de branche. "Nadat het event enkele jaren niet kon doorgaan omwille van het coronavirus, keken we er bij Annabel enorm naar uit om onze laatste nieuwigheden en ontwikkelingen in de kijker te zetten en dit te kunnen delen met bestaande alsook nieuwe klanten", zo laat het bedrijf weten.


De outdoor collectie.

De blikvanger was bij uitstek de lancering van de outdoor collectie, waarbij Annabel rijke getextureerde stoffen heeft ontwikkeld voor outdoor meubels en accessoires. In deze collecties vind je onder meer de Tarifa terug, een unieke outdoor velvet. Daarnaast is er de rijke textuur van de Biarritz en de kleurrijke dessins van Bahamas en Bali. De stoffen worden gemaakt van ‘solution dyed olefin’ en ‘solution dyed acryllics’, en zijn licht- en weerbestendig, water resistent en wasbaar.



"Hiernaast konden we voor het eerst uitpakken met onze laatste ontwikkeling van ‘naturally flame resistant’ stoffen. Dit zijn innovatieve stoffen die door het gebruik van natuurlijke vezels en innovatieve bindingen zonder gebruik van coatings de normen halen voor vlambestendigheid. De gepresenteerde stoffen zijn de Nubia, Nassau en Nepal."



Ook op het gebied van duurzaamheid had Annabel dit jaar een nieuw verhaal te vertellen. "We presenteerden namelijk een deel van ons bestaande aanbod aan velvets, waar we zonder kwaliteitsverlies de grondketting hebben vervangen voor een gerecycleerde polyester ketting." Dit vindt plaats in het kader van ons ‘Invisible Change’ programma, waarbij doelgericht en met terugwerkende kracht het productaanbod groener gemaakt wordt.



"Ten slotte hebben we bij Annabel ons huidig aanbod verreikt met een aantal nieuwe collecties, Dolomiti, Dolan en Dolmen, die geïnspireerd zijn op traditionele weeftechnieken. Deze collecties zijn uitgewerkt in een natuurlijk en hedendaags palet aan kleuren en zijn bedoeld voor moderne interieurs", besluit Annabel.

Meer informatie:
Annabel Textiles
Industrieweg 176
9030 Gent
+32 9 237 26 11
sales@annabeltextiles.com
www.annabeltextiles.com 

Publicatiedatum: