"We denken continu na over wat de klant morgen nodig heeft"

Jarige Colijn IT lanceert nieuw slim en innovatief ERP softwarepakket voor de woonbranche

'Hoe kunnen we onze klanten helpen om meer te doen met minder mensen? Daar is namelijk bij iedereen een tekort aan. Hoe kun je het serviceniveau richting de consument vergroten door ze meer te betrekken in de order- en planprocessen? Hoe kun je rijke productinformatie meer en makkelijk beschikbaar maken? Hoe kan onze software dus nog slimmer worden om nog meer werk uit handen te nemen en nog meer kosten te besparen?' Dat zijn actuele vraagstukken die bij Colijn IT centraal hebben gestaan bij de ontwikkeling van het gloednieuwe softwarepakket iONE Bizz JS, dat na de zomer wordt gelanceerd.

'Na jaren van ontwikkeling beschikt de woonbranche straks over een innovatief, slim ERP softwarepakket met functionaliteiten die specifiek ontwikkeld zijn voor de woonbranche en dat als totaalpakket zijn gelijke in de wereld niet kent', concludeert Colijn IT. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen, vertellen David en Marc Colijn in een exclusief interview met Wonen360.

"Dit totaalpakket is geschikt voor ieder type meubelbedrijf", aldus de directieleden van het Zeeuwse softwarebedrijf, dat dit jaar zijn 40-jarig bestaan viert. "Het wordt een feestjaar waarbij we ook onze klanten niet zullen vergeten, want wie jarig is trakteert. Er zullen verschillende jubileumacties volgen", kondigen zij aan.

Colijn IT is sterk op het gebied van bedrijfssoftware (ERP), productconfigurators, 3D visualisaties en webshop integraties. Daarmee biedt het bedrijf complete digitale ondersteuning van de bedrijfsprocessen voor fabrikanten, groothandels en retailers.


Colijn IT is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot een vooruitstrevende automatiseerder binnen de interieurbranche. De laatste 15 jaar wordt het bedrijf gerund door Marc (49), Ruben (47) en David Colijn (38).

Wie het Goese kantoor van Colijn IT binnenstapt, stuit op een 3D Product Configurator waar een lederen stoel van Simone Albani naast staat. Directielid Marc Colijn ziet zijn bezoek kijken. "Hiermee hebben we op het meubelcongres van NAVEM gestaan, de Nationale Vereniging van Meubelhandelaars in België", verklaart hij. "Veel ondernemers vinden het geweldig om te zien hoe levensecht deze 3D-configurator werkt. Je kunt makkelijk van materiaal switchen en ook de vorm wijzigen door bijvoorbeeld een ander frame te kiezen. Een klant in een woonwinkel kan zo heel goed zien welke stoel hij graag wil. Daarmee haal je een tussenfase weg; het meubilair hoeft niet fysiek in een showroom te staan, zeker niet in elke uitvoering. Ook voor exposanten op beurzen is dit een ideaal middel. We zullen er straks mee op Meubelbeurs Brussel staan", blikt Marc vooruit.


De Simone Albani stoelen die tijdens NAVEM werden getoond.

Nieuwe iONE Bizz JS
De drang om te verbeteren, te innoveren, te slijpen en vooruitgang te boeken, zit in het DNA van Colijn. Het bedrijf bestaat uit twee divisies: enerzijds de bedrijfssoftware, anderzijds visualisatie in de vorm van iONE360. In dit jubileumjaar ("erg fijn getimed") komt Colijn IT met heugelijk ERP-nieuws: de nieuwe iONE Bizz JS ziet het levenslicht. "JS betekent Java Script", vertelt David, die inmiddels is aangeschoven. "We hadden het ook iONE 2.0 kunnen noemen, maar dit vonden we leuker. JS duidt op de techniek; dat het geschreven is in een web-taal, geeft richting aan het pakket dat volledig 'web' is." Het voordeel daarvan is dat het op ieder device werkt, gebaseerd op de ‘mobile first’ gedachte. Daardoor kun je bijvoorbeeld in de winkel je mobiele telefoon gebruiken voor het uitvoeren van verschillende taken.

iONE Bizz JS is volledig toegespitst op de woonbranche die, zoals bekend, te kampen heeft met personeelstekort en hoge (materiaal)kosten. Uniek is dat deze software autonoom kan werken, waardoor heel efficiënt kan worden gewerkt. "Je kunt het vergelijken met een moderne auto die zelf kan rijden. Af en toe moet je de handen aan het stuur houden, maar de standaardhandelingen waar veel tijd in zit, neemt het softwarepakket over. Zo gaat het ook met iONE Bizz JS. Het is een bekend gegeven dat het bestelproces in de meubelbranche tijdrovend is. Zeker de controles daarop: komen de producten op tijd binnen? Heeft een leverancier wel bevestigd? Kloppen de prijzen? Zo niet, dan moet je eigenhandig actie ondernemen. Met iONE Bizz JS is alles geautomatiseerd, van begin tot eind, van orderbevestiging tot levering. Als er gedurende het proces iets wijzigt, krijg je automatisch een seintje. Je hoeft gedurende de rit alleen nog maar aan te geven of je naar links of naar rechts wilt. Dit proces van robotisering, in combinatie met de onderliggende workflows, is een unicum. Zo ver als iONE Bizz JS gaat, kom je nergens in de wereld tegen", vertellen de twee.

iONE is een krachtige, multidisciplinaire software suite die speciaal is ontwikkeld voor de meubelbranche. Het won medio 2021 een award.

"Neemt enorm veel werk uit handen"
"Het nieuwe softwarepakket is niet alleen toepasbaar bij grote winkelbedrijven, zoals bijvoorbeeld Seats and Sofas, Woonboulevard Poortvliet, Roobol of Berden Wonen en Slapen. Het is geschikt voor elk type meubelbedrijf en ook bij een kleiner bedrijf zal het enorm veel werk uit handen nemen. Het is anno 2022 lastig om gekwalificeerd personeel te vinden. Met de inzet van iONE Bizz JS kun je het personeel echter elders in je bedrijf inzetten en maken we taken makkelijker, waardoor een grotere groep gekwalificeerd is om ze te vervullen. Met dit pakket werk je heel efficiënt en kostenbesparend. Daarnaast gaat de productiviteit van je personeel omhoog."

Ook niet onbelangrijk: de klant kan ook zelf dingen zien en doen. "Het is een Coolblue-achtige manier van werken, waarbij de klanten automatisch en perfect geïnformeerd worden over bijvoorbeeld een vertraagde levering. Via een portal kan ook eenvoudig de actuele status worden bekeken en desnoods de leveringsdatum worden aangepast."

"Overgang nieuwe software verloopt rimpelloos" 
Voor Colijn IT is het een continu proces om de bestaande software te verbeteren. "Met de totstandkoming van iONE Bizz JS zijn we zes, zeven jaar bezig geweest. We willen altijd dat de overgang van oude naar nieuwe software rimpelloos verloopt voor de klant. Terwijl je bezig bent met de implementatie van het nieuwe, moet het oude blijven draaien. Voor klanten vormt de overgang naar iONE Bizz JS dan ook geen migratierisico. Als Colijn IT zorgen we ervoor dat alle systemen uitwisselbaar zijn. Met iONE Bizz JS kun je, óók als nieuwe klant, je bedrijf verder laten groeien. Het is heel makkelijk om in te stappen, omdat de software zich eenvoudig laat bedienen. Het wijst zich vanzelf, werkt intuïtief. Tuurlijk, je moet er wel wat tijd in stoppen, maar dat haal je er dubbel en dwars uit. En alles draait in de cloud, dus je kunt het op elk apparaat bedienen."

Bovendien houdt iONE de resultaten bij, zodat voor ondernemers alles inzichtelijk is. "Welke omzet draai je, wat is het best verkochte product, zoveel bestellingen zijn er afgewikkeld en zoveel ging er goed. Daardoor kun je alle processen verder verbeteren", leggen Marc en David uit.


Het bedrijf is gevestigd op het bedrijventerrein 'de Poel II'. Deze locatie ligt aan de rijksweg A58 die steden als Breda, Rotterdam en Antwerpen met elkaar verbindt.

"In 2023 volgt de grote uitrol"
De beta-versies worden na de zomer uitgerold. "In het vierde kwartaal van dit jaar zullen de echte pilots gaan draaien in winkels en bedrijven. In 2023 volgt dan de grote uitrol. Na de komende zomer willen we met klanten webinars houden, om uit te leggen hoe bepaalde zaken werken en te laten zien dat iONE Bizz JS next level is. Niet één softwarebedrijf is zover in het bieden van de combinatie van selfservice, robotisering, efficiency, 3D-technieken, productinformatie en QR-codes (voor prijs- en Augmented Reality (AR) als wij zijn. Met de toevoeging van iONE360 bovenop het ERP bieden we een omnichannel visuele product configurator die klanten het vertrouwen geeft om bepaalde producten te kopen. Het zorgt voor een bewezen hogere conversie, het is een unieke toevoeging voor de klant ", aldus Marc en David, waarna laatstgenoemde nog een anekdote aanhaalt. "Onze vader had, zo rond het jaar 2000, toen internet nog in opkomst was, allerlei ideeën over een digitale meubelboulevard. Dat je via een computer kon shoppen in een 3D meubelwinkel. De techniek was er destijds nog lang niet klaar voor en ook heeft zijn visie van toen slechts beperkt raakvlakken met de huidige invulling van onze 3D software. Toch zien we het als een geinig feit dat hij toen een 3D toekomst voorzag voor de woonbranche en dat ons bedrijf daar jaren later actief aan werkt."

"Anno 2022 zijn we nog steeds proactief en denken we altijd na wat de klant van morgen nodig heeft. Dat is gaaf om te doen, ook al is het niet altijd de makkelijkste weg. Maar de klant profiteert er het meeste van, daar doen we het voor", besluiten ze.

Eerder verscheen een interview met Lex Tiggeler van Richmond Interiors. Hij vertelde toen dat hij nooit had verwacht dat AR zo realistisch zou zijn. "Echt grandioos!", sprak hij lovend.

Meer informatie:
Colijn IT
Amundsenweg 6
4462 GP Goes
+31 (0)113 236 000
info@colijn-it.nl   
www.colijn-it.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven