Marktplaats voor vintage designmeubels valt in de prijzen tijdens Amsterdam Business Awards

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Amsterdamse Felix Meritis zijn A'DAM Toren, Whoppah en chef Dennis Huwaë (Restaurant Daalder) gisteravond uitgeroepen tot winnaars van de Amsterdam Business Awards 2022. Zij kregen de prijs voor hun bijdrage aan de metropool Amsterdam en voor de mate waarin zij andere ondernemers kunnen inspireren.

Bij het toekennen van de awards heeft de jury ook gekeken naar bijzondere prestaties van deze ondernemingen tijdens de pandemie en de mate waarin zij in die periode een voorbeeldfunctie hebben vervuld. De Amsterdam Business (Inspiration) Awards worden sinds 2010 uitgereikt. Eerder vielen onder meer Johan Cruijff Arena, New York Pizza en Picnic in de prijzen.


Van links naar rechts: Sander Groet (A'DAM Toren), Thomas Bunnik en Evelien Bunnik-Remmelts (Whoppah) en Dennis Huwaë (Restaurant Daalder). © Sunat Uray Photography.

Initiatiefnemer Ursula van Zantvliet Rozemeijer: "Wij hebben dit jaar onder meer gekeken naar de manier waarop ondernemingen zich hebben aangepast aan nieuwe en uitdagende omstandigheden en ook naar de mate waarin zij hebben bijgedragen aan Amsterdam en de regio, bijvoorbeeld in termen van werkgelegenheid en reputatie. De winnaars hebben zich alle drie op bijzondere wijze onderscheiden."

De winnaars
A'DAM Toren - dat onder meer een spectaculair observatiedek, een hotel, een nachtclub, een coworking space en verschillende eersteklas restaurants en bars biedt - werd door de jury geprezen om haar creativiteit en veelzijdigheid, ook in tijden van lockdown.

Whoppah, snelgroeiend online marktplaats voor vintage designmeubels en kunst, hielp bij de start van de pandemie belangeloos bloemtelers bij het verkopen van hun product.

Chef Dennis Huwaë opende midden in de pandemie zijn populaire Restaurant Daalder, dat in 2021 een Michelinster kreeg. Van Zantvliet Rozemeijer: "We zijn als jury erg onder de indruk van de visie en de grote mate van lef van deze ondernemers. Ze zijn succesvol gebleven door te geloven in hun eigen kwaliteiten, maar bovendien door hard te werken en waarde toe te voegen aan hun omgeving."
 

Winnaars en jury van de Amsterdam Business Awards 2022. © Sunat Uray Photography.

Arthur van Dijk
De Amsterdam Business Awards 2022 werden dit jaar uitgereikt door Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland. Voorafgaand aan de ceremonie was er een VIP-diner, verzorgd door topkoks Erwin Grijsen en Graeme Noon. De avond werd afgesloten met een spectaculair feest, inclusief livemuziek en een DJ. Ook was er een optreden van studenten van het Conservatorium van Amsterdam. "Het is geweldig dat we weer op deze manier samen kunnen komen om het ondernemerschap te vieren. De Amsterdam Business Awards zijn terug van weggeweest!", aldus Van Zantvliet Rozemeijer.

De jury van de Amsterdam Business Awards 2022 bestaat uit prof. dr. Marc Salomon (Dean Amsterdam Business School), prof. ir. Cees Dam (Dam en Partners), Michiel Peeters (Jan© Accountants & Adviseurs), Gerben Jan Valk (Linden IT), Erica Traa (Rabobank), Janneke van der Wijk (Conservatorium Amsterdam), Jessica Ylstra (ACS), Vincent van Engelen (Tilburgse Investeringsmaatschappij), Tessa Esser de Bree (Holland Casino), Marieke Vink (Rabobank), Mustafa Tanriverdi (Dutch Development Agency) en Eelco Parie (Coebergh Communicatie & PR).

Meer informatie:
Amsterdam Business Awards
www.amsterdambusinessawards.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven