Deze bedrijven wonnen tuinprijzen op spoga+gafa

De prijs voor ondernemers, uitvinders en oprichters is op 19 juni 2022 op de vakbeurs spoga+gafa in Keulen uitgereikt.

De GARDENA tuinprijs eert innovatieve ondernemers, uitvinders en. Voor de vierde keer is er gezocht naar creatieve ideeën voor de tuin van de toekomst.

De vier finalisten hebben zichzelf en hun concepten gepresenteerd aan de jury. De vakbeurs spoga+gafa, de Duitse doe-het-zelf-handelsvereniging (BHB), het vakblad diy en het tijdschrift "Schöner Wohnen" nemen ook dit jaar als partners deel aan de wedstrijd. In de deskundige jury zijn ook de Duitse Vereniging voor de Tuinbouw (IVG) en de Husqvarna Group vertegenwoordigd.

Ten slotte overtuigde Bird Buddy uit de Verenigde Staten de jury het meest en ontving de GARDENA Garden Award 2022.

Bird Buddy Inc (VS) - Bird Buddy heeft 's werelds eerste slimme vogelvoeder gemaakt met op AI gebaseerde soortherkenning, livestream + foto's samengesteld in een app met meldingen van vreugde. –  https://mybirdbuddy.com 

De jury zei over de winnaars van dit jaar: "Bird Buddy brengt het leven in de tuin naar je toe waar je ook bent en draagt ​​bij aan de kennis van de biodiversiteit die een tuin in stand houdt. Het is een echt slim product met een slim modulair hardware- en softwareontwerp. Ze laten zien hoe communities kunnen worden gebouwd en gegamificeerd. Ze toveren echt een glimlach op de gezichten van de jury."

De prijs is begiftigd met in totaal 10.000 euro en prijzen in natura, waaronder een speciale prijs, geschonken door vakbeurs spoga+gafa, voor het meest duurzame idee. Daarnaast biedt de German Garden Industry Association (IVG) de winnaars de mogelijkheid om zich in het kader van het IVG Garden Market Forum voor te stellen aan het vakpubliek. De winnaar van de eerste prijs wordt ook uitgebreid gepresenteerd in het vakblad diy.

De speciale prijs van spoga+gafa gaat naar "The Plant Box"
De speciale prijs voor innovatieve oplossingen gesponsord door spoga+gafa gaat naar de startup "The Plant Box", wiens service ordinale balkonplanten net zo eenvoudig maakt als het bestellen van pizza.

De volgende oprichtende teams waren ook genomineerd voor de laatste ronde (in alfabetische volgorde):

-HIIVE  (Duitsland) – HIIVE biedt honingbijen een beter, soortspecifiek huis waarin het natuurlijke gedrag van Apis mellifera wordt ondersteund. 

-Respira (Canada) – De missie van het bedrijf is het verbeteren van de gezondheid van het binnenmilieu door een verbinding met de natuur in de vorm van stadstuinieren en een betere binnenluchtkwaliteit. 

De GARDENA tuinprijs werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. In voorgaande jaren zijn de startups FYTA (2019), Compost Urbain (2020) en “meine ernte” (2021) bekroond.

Bron: Gardena


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven