Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grootste tuin-lifestyle-beurs ter wereld dinsdag afgesloten

spoga+gafa 2022 trekt 25.000 bezoekers uit 112 landen

spoga+gafa, de grootste tuin-lifestyle-beurs ter wereld, heeft van 19 tot 21 juni 2022 in Keulen op indrukwekkende wijze haar positie als het belangrijkste industriële ontmoetingspunt voor de groene industrie in Keulen bevestigd. Ongeveer 25.000 bezoekers uit 112 landen kwamen naar Keulen om de nieuwe producten en innovaties van ongeveer 1.000 exposanten uit 52 landen live. De eerste spoga+gafa zonder spoga-paard die parallel werd opgevoerd en met zijn nieuwe locatiedatum in juni maakte dus na drie jaar een succesvolle comeback.

Rekening houdend met de terughoudende benadering van de Aziatische fabrikanten, bereikte spoga+gafa 2022 het niveau van voor de crisis wat betreft het aantal exposanten. Dat werd erkend door topbesluitvormers, van wie velen hun weg naar Keulen hadden gevonden. Zoals gebruikelijk waren de Europese kernmarkten België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje sterk vertegenwoordigd door dealers en kopers. Intercontinentaal waren Australië, Nieuw-Zeeland, Israël, Canada, de UK en de USA uitstekend vertegenwoordigd op de beurs. Het aandeel buitenlandse bezoekers steeg tot 67 procent (2019: 65%).

"De kwaliteit en internationaliteit van de bezoekers is uitstekend. Dit is gebleken uit onze gesprekken met de exposanten. We hebben de afgelopen 2,5 jaar gebruikt om spoga+gafa verder te ontwikkelen en zijn verheugd om de eerste voordelen hier live te ervaren. Dankzij de 365 -day-platform, dat we de afgelopen weken hebben geïnitieerd, zal spoga+gafa in de toekomst ook de groene sector het hele jaar door krachtig ondersteunen", aldus Oliver Frese, Chief Operating Officer, Koelnmesse GmbH.

Focus op duurzaamheid
Zoals verwacht was het centrale thema van dit jaar "Duurzame Tuinen" alomtegenwoordig in de hallen: de nadruk werd gelegd op duurzame, herbruikbare en hulpbronnenbesparende materialen en op de efficiënte implementatie van energie en water in de tuin in alle segmenten. spoga+gafa voldeed daarmee opnieuw aan haar claim als themaplatform en trendsetter van de groene industrie.

De Industry Garden Association eV (IVG), de branchesponsor van spoga+gafa, was dan ook tevreden met het resultaat van de beurs: "We zijn verheugd dat de beurs eindelijk weer plaatsvindt. We hebben de persoonlijke contact en het was goed om mensen weer de hand te kunnen schudden. Er waren hier misschien minder bezoekers dan voor de pandemie, maar de kwaliteit van de bezoekers is perfect. Dat is het beslissende, "bevestigde Anna Hackstein, uitvoerend directeur van de IVG.

Vooruit kijken
Na de beurs in Keulen is nu een première gepland: op 27 juni start de aftershow op het nieuwe digitale platform van spoga+gafa - met live interviews, opgenomen video's van de podia en digitale evenementen van de exposanten. Naadloos netwerken is ook mogelijk na afloop van de beurs via de app. Het 365 dagen durende platform van spoga+gafa gaat binnenkort live en nodigt nu al gasten uit voor de digitale deep dive "BBQ" op 8 september. En de vreugdevolle verwachting voor 2023 groeit al: trouwens, gasten van de Global DIY Summit in Berlijn, die daar zal plaatsvinden van 14-16 juni 2023, kunnen nu hun directe verdere reis naar Keulen plannen. Want spoga+gafa 2023 staat gepland van 18 t/m 20 juni 2023.

Meer informatie:
spoga+gafa
www.spogagafa.com 

Publicatiedatum: