Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met Beaulieu Fibres International op Techtextil 22

Bio circulaire vezel geeft vorm aan duurzaam leven

Beaulieu Fibres International, de grootste en meest gedifferentieerde Europese producent van stapelvezels, zet op Techtextil 22, van 21 tot 24 juni (stand C43), de schijnwerpers op toekomstgerichte oplossingen voor nonwovens & geconstrueerde weefsels. Een belangrijke prioriteit is innovatie in polyolefinevezels en bicomponent polyester/polyolefinevezels, ter bevordering van duurzaam ontwerp, recyclebaarheid aan het einde van de levenscyclus, en reductie van hulpbronnen en koolstofvoetafdruk voor industriële en hygiënetoepassingen.

"Wij bieden vezels die de toekomst bouwen: we zijn er trots op dat we klanten met ons complete productportfolio en onze veelzijdigheid kunnen ondersteunen bij het vinden van oplossingen om de toekomstige ontwikkelingen van onze wereld vorm te geven," aldus Maria Teresa Tomaselli, General Manager, Beaulieu Fibres International.

Bezoek stand C43 om onze nieuwe routekaart voor duurzaamheid te ontdekken - Route 2030 - waarin we uiteenzetten hoe we onze ecologische voetafdruk tot nul willen herleiden, hoe we voor onze mensen en onze omgeving zorgen en hoe we op een transparante, ethische manier zaken doen. Duurzaamheid is de sleutel tot de langetermijnstrategie van Beaulieu Fibre International en het bedrijf is sterk gericht op het definiëren van zijn groene portfolio om de evolutie in diverse markttoepassingen te ondersteunen en om met de hele toeleveringsketen naar een circulaire economie toe te werken.

Doelstelling vermindering fossiele koolstof
Beaulieu Fibres International zal ISCC Plus (International Sustainability and Carbon Certification Plus) gecertificeerde bio circulaire MONO-PP en BICO PP/PE vezels aanbieden in 1,3-8,9 dtex, beschikbaar met alle belangrijke beschikbare afwerkingsklassen. Deze drop-in oplossingen, zonder kwaliteitsverlies, zullen klanten helpen hun afhankelijkheid van nieuwe fossiele koolstof in hun nonwoven en technische vezeltoepassingen te verminderen en zo bij te dragen aan de overgang naar een circulaire economie.

"Het ISCC Plus-certificeringsprogramma maakt traceerbare toeleveringsketens mogelijk voor massa-gebalanceerde oplossingen van duurzame grondstoffen. Onze eerste gecertificeerde productielocatie is Terni, Italië, waar fossiele grondstoffen worden vervangen door biocirculaire grondstoffen en de technologie zal worden uitgebreid naar de andere fabrieken van de vezeldivisie van het bedrijf als een weg vooruit om in 2030 koolstofneutraal te zijn," voegde Tomaselli toe.

Materiaalbesparingen realiseren
Voor klanten in industriële segmenten zoals geotextiel stellen HT8-stapelvezels met een hoge sterktegraad klanten in staat om nonwovens voor bouwprojecten te realiseren met hoge mechanische prestaties maar met een lager gewicht. De duurzaamheid van de vezels betekent dat klanten minder grondstoffen kunnen gebruiken voor een langere levensduur, wat naast een vermindering van de hulpbronnen ook een duurzamer ontwerp ondersteunt.
Voor nonwovens voor hygiëne bieden de Meralux-vezels aanzienlijke duurzame ontwerpvoordelen. Meralux-vezels leveren een besparing op van ongeveer 55% aan grondstoffen, met een gelijkwaardige besparing op koolstofemissies. Deze emissiereducties zijn te danken aan gewichtsvermindering bij nonwovens met hetzelfde dekkingsniveau.

Met de huidige stormloop op groenere mobiliteit staat de auto-industrie onder voortdurende druk om de prestaties te verbeteren en de uitstoot te verminderen. De PP-vezels van Beaulieu Fibres International voor thermoplastische lichtgewichtcomposieten bieden de meest optimale kosten-prestatieverhouding in composietmaterialen met naaldperforatie en persgieten: ze verbeteren de mechanische, thermische en functionele eigenschappen van het composiet en verminderen tegelijk het gewicht, waardoor uiteindelijk het brandstofverbruik van traditionele voertuigen daalt of de autonomie voor e-voertuigen toeneemt.

Streven naar milieuvriendelijker productontwerp
Ontwerp voor recycling
Ontdek UltraBond innovatieve hechtstapelvezels die de noodzaak van chemische bindmiddelen vervangen. Ze openen de weg naar 100% polypropyleen (PP) naaldgesponnen weefsels die aan dezelfde prestatie-eisen voldoen als traditionele constructies, terwijl de milieu-impact op het einde van de levenscyclus wordt verminderd. De 100% op polyolefine gebaseerde naaldgesponnen stoffen zijn volledig recycleerbaar, waardoor minder afval ontstaat en hoogwaardige gerecyclede PP-producten als nieuwe materialen worden gecreëerd. Bovendien worden de duurzame weefsels geproduceerd met een verbeterde Total Cost of Ownership en met een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk.

Focus op verbetering van gezondheid en comfort door efficiëntieverbetering in de filtratie-industrie
Beaulieu Fibres International blijft de snelgroeiende sector van de lucht- en vloeistoffiltratie ondersteunen en ontwikkelen door de uitrol van haar volledig gamma MONO- en BICO-vezels met een fijne en gemiddelde telling, die voldoen aan de FDA- en Europese regelgeving inzake contact met voedingsmiddelen. Parallel hiermee investeert Beaulieu heel wat R&D-inspanningen in de promotie en verbetering van PP-vezels op het vlak van tribo-elektrisch geladen luchtfiltermedia.
Ons R&D-team staat klaar om de industrie te ondersteunen bij het verder verleggen van de grenzen van de efficiëntie en het verbeteren van de kwaliteit en het comfort van het dagelijkse leven.

Meer informatie:
Valérie Bouckaert
Beaulieu International Group
tel: +32 477 82 05 13
valerie.bouckaert@bintg.com

Publicatiedatum: