Voor duurzame bodemafstoting op waterbasis

Archroma introduceert nieuwe PFC-vrije Smartrepel technologie

Archroma, een wereldwijde leider in speciale chemicaliën voor duurzame oplossingen, lanceert Smartrepel® Hydro SR liq, een nieuwe PFC-vrije* technologie voor de afstoting van vlekken op waterbasis.

De nieuwe innovatie zal worden gepresenteerd op de Techtextil beurs die van start gaat op 21 juni 2022 in Frankfurt, Duitsland, en zal het hoogtepunt zijn van een paneldiscussie die gepland staat op de stand (zie details hieronder).
De innovatie is ontwikkeld in lijn met de principes van "The Archroma Weg to a Duurzame Wereld: Veilig, efficiënt, verbeterd, het is onze natuur".

Smartrepel® Hydro SR liq is de nieuwste toevoeging aan een reeks van micro-ingekapselde, zeer biologisch afbreekbare, niet-PFC-gebaseerde technologie die een uitzonderlijke, duurzame waterafstotendheid biedt aan alle katoen- en synthetische vezels, en hun mengsels. De nieuwe Smartrepel® Hydro SR liq is speciaal ontwikkeld voor vuilafstotende afwerkingen met als doel een toonaangevende bescherming te bieden tegen vlekken op waterbasis, zoals koffie, rode wijn en ketchup, in toepassingen zoals woningtextiel, bekleding van tafelkleden, autostoelen en interieurtextiel.

De nieuwe kwaliteit biedt de kenmerkende Smartrepel® high performance standaard: een perfecte symbiose van waterbescherming, vuilafstotendheid, ademend vermogen en duurzaamheid - met het zachte handgevoel waar de consument naar op zoek is.

Het Smartrepel® productassortiment ondersteunt de toenemende toepassing van ecologisch geavanceerde materialen en productieprocessen door textielproducenten en merkeigenaren die zich houden aan normen zoals ZDHC, bluesign en Oeko-tex.
Smartrepel® Hydro SR liq vormt de kern van het nieuwe SAFE SEATS NextGen systeem, dat ook op Techtextil zal worden gelanceerd.

Roland Borufka, Hoofd van het Competentiecentrum Afweermiddelen bij Archroma, licht toe: "Archroma creëert innovaties die helpen bij het maken van eindartikelen die veilig, efficiënt en verbeterd zijn. We zijn dan ook erg trots op de nieuwe toevoeging aan onze Smartrepel®-reeks. Hiermee brengen we een duurzame afstotingsoplossing voor vlekken op waterbasis, een die niet alleen PFC-vrij* is, maar ook toonaangevende prestaties laat zien. Omdat het onze natuur is".

Agenda
21-24 juni 2022
Techtextil
Frankfurt, Duitsland
Archroma stand: H11.0 B10
Meer informatie op Archroma
23 juni 2022 om 14:30 CET
Panelgesprek
Een Wereld met (zonder) PFC, Droom of Werkelijkheid?
Archroma stand H11.0 B10

Meer informatie:
Archroma
www.archroma.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven