Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Isaac Monté introduceert nieuw werk: lichtkunst gemaakt van touw

Productdesigner Isaac Monté lanceert een nieuw project: Weaving Light, lichtkunst in de vorm van een sculptuur, object of gordijn en gemaakt van touw. Door het touw op verschillende manieren te knopen en te spelen met de dichtheid van de vlechten ontstaan er verschillen in lichtintensiteit. In het project worden technologie en traditionele ambachten met elkaar gecombineerd.

Weaving Light bestaat uit een zestal lichtobjecten die gemaakt zijn van touw. Monté is gefascineerd door hoe de vezels van touw het licht breken en filteren. Door het touw op verschillende manieren te knopen en te spelen met de dichtheid van de vlechten, kan de intensiteit van het licht beïnvloed worden. Monté experimenteert in Weaving Light met verschillende diktes, verschillende knoop- en vlechttechnieken en verschillende kleuren en beïnvloedt daarmee de breking van het licht.
 


Rode draad
Monté maakt in Weaving Light gebruik van een combinatie van technologie en traditionele ambachten. Het project past ook bij de fascinatie die door al Montés werk als algehele rode draad loopt. Isaac Monté: "Ik heb het touw van Weaving Light zelf ontwikkeld. Dit past bij de rode draad in mijn werk, waarbij ik zelf materialen ontwikkel of manipuleer om tot nieuwe toepassingen te komen." Bij Weaving Light heeft de productdesigner gebruikgemaakt van basismateriaal (touw) dat door middel van diverse manipulaties (knopen) wordt vertaald naar een eindproduct. 
 
Weaving Light is vanaf 11 juni te zien bij Art Gallery Voute in Schiedam en tijdens het opendeurweekend op 6-7 augustus bij Art(s) Gallery Simone Jansen. De lichtobjecten zijn ook te koop, vanaf een prijs van € 990, via de website van de kunstenaar.
 
Over Isaac Monté
De Belgische ontwerper Isaac Monté (1988) volgde opleidingen in interieurarchitectuur en productdesign. Tegenwoordig werkt hij vanuit zijn eigen atelier in Rotterdam. Zijn werk bestaat uit designobjecten en -installaties die een reactie zijn op sociale en ecologische issues; design als een medium om vergeten of onopgemerkte problemen te transformeren in mogelijkheden en kansen. In 2014 ontving Monté de Henri Winkelman Award en in 2015 de Bio Art & Design Award. Isaac Monté exposeert in verschillende galeries en op tentoonstellingen wereldwijd, waaronder OBJECT Rotterdam, Salone del Mobile in Milaan, Ventura New York en Venice Design.

Meer informatie:
Isaac Monté
Schiemond 20
3024 EE Rotterdam
www.isaacmonte.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven