Dit zijn de winnaars van de Bolia Design Awards

Bij Bolia hebben ze bijna 1000 unieke, creatieve designvoorstellen uit de hele wereld ontvangen. Het niveau was volgens het interieurbedrijf ook dit jaar weer indrukwekkend. De jury heeft de winnaars van de Juryprijs en de Circulariteitsprijs geselecteerd en haar beslissing gebaseerd op creativiteit, esthetiek en duurzaamheid. Tegelijkertijd heeft de consument op zijn favoriet voor de Publieksprijs gestemd. De winnaars zijn...De Juryprijs - Fragment BijzettafelOntworpen door Ségolène Pla-Busiris
Als kind van een wijnboer, opgegroeid in een gebied dat regelmatig wordt getroffen door perioden van grote droogte, leer je al vroeg om rekening te houden met de elementen. Mineralen, met hun rijke, diepe geschiedenis en ruwe oprechtheid hebben Ségolène altijd al gefascineerd. Dezelfde integriteit is terug te vinden in de Scandinavische esthetiek, waar materialen en lijnen worden gematerialiseerd tot voorwerpen waarvan de functie direct toegankelijk is voor het oog en de mogelijkheid biedt om te zien en voelen. Op basis van deze ervaring en waarnemingen nam het idee van Fragment vorm aan.

De ontdekking en de eigenschappen van aarde en kalksteen leidden tot nieuwe ideeën over onze relatie met de wereld van mineralen – een wereld die herinneringen opslaat, en afdrukken bewaart van de omgeving en van wat wij als mensen hebben achtergelaten. Met de natuurlijke materialen en traditionele technieken die worden gebruikt om het designartikel te produceren, is het meteen al honderden jaren oud. Daarom moet Fragment de tand des tijds kunnen doorstaan en ons misschien dichter bij het gewilde idee van tijdloosheid brengen.De Circulariteitsprijs - Moon KrukjeOntworpen door FISCHER & MORDRELLE
Het designduo ontdekte het Franse bedrijf FabBrick, dat kledingafval scheidt en recyclet tot bruikbare materialen. Hierdoor ontstond Moon, omdat veel van het materiaal wordt gebruikt in de architectuur- en designbranche. Ze stelden zich een eenvoudig, rond ontwerp voor met het idee om de circulariteit van het ontwerp te visualiseren in de vorm. Om dezelfde reden heet het "Moon", omdat de maan zich ook in een continue baan beweegt. De materialencombinatie in grijstinten en het poreuze uiterlijk van platinatravertijn doen denken aan de kleur en ruwheid van de maan.

De Publieksprijs - Dune Stoel
Ontworpen door Sara Ullvetter Norman, Zweden
Deze stoel is geïnspireerd door de natuurlijke rust en eenvoud van het Scandinavische erfgoed, waaruit al het overbodige is verwijderd. Het is een moderne kijk op massief eikenhout en hennep. Eikenhout is een van de meest ecologische materialen ter wereld met een natuurlijke, gifvrije afwerking. Hennep heeft vele ecologische eigenschappen. Het vereist weinig water, heeft een positief effect op de bodem en kan worden aangepast aan verschillende klimaten. De eenvoudige rechte lijnen in combinatie met de zachte bonding van de hennep geeft het design een tijdloos gevoel en kwaliteit.

Meer informatie:
Bolia 
www.bolia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven