Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pastis in samenwerking met HAY

Ontwerper laat zich inspireren door Engelse tv-serie

De Franse ontwerper Julien Renault ontwierp Pastis in samenwerking met HAY met de bedoeling om de komende decennia relevant te blijven. Het resultaat: een serie houten stoelen en tafels met een solide uitstraling, gebouwd op authenticiteit, kracht en hoogwaardig vakmanschap.

Renault liet zich inspireren door Shaker-meubelen, de architectuur van Christchurch, Nieuw-Zeeland, en de Thonet-Mundus-stoomgebogen stijlen. Bij de ontwikkeling van de collectie heeft hij ook zijn eigen persoonlijke geschiedenis betrokken: "Pastis is een zomers aperitief met petanque. Ik zal het altijd associëren met het gevoel van de zomers in Zuid-Frankrijk, rondhangen met vrienden en nippen van pastis."



Hij liet zich verder inspireren door de Engelse tv-serie 'After Life' en herinnert zich dat hij tijdens het kijken "op de achtergrond een klassieke Engelse bijzettafel zag, gemaakt van vier gebogen poten. Ik zag een echo van de vorm van de armleuning van de Pastis Arm Chair die ik heb ontworpen! Ik maakte meteen een schets zodat ik het idee niet zou vergeten. Ik stuurde het de volgende dag naar Rolf; hij vond het mooi en we vonden dat het een soortgelijke geest bracht als de tafel die we al in de stoel hadden".

Stevige constructie ontmoet elegante esthetiek, want Pastis straalt persoonlijkheid uit - en brengt een gevoel van warmte en vitaliteit in zijn omgeving. Pastis is verkrijgbaar in diverse gelakte houtsoorten en kleuren en is door zijn duurzaamheid en comfort geschikt voor vele binnenruimtes, van eetkamers en keukens in particuliere woningen tot cafés en andere openbare omgevingen.

De collectie bestaat uit een stoel, een fauteuil, een tafel en een salontafel.

Meer informatie:
HAY
www.hay.com 

Publicatiedatum: