Catellani & Smith lanceert elegante tafellamp

De halve bol is het kenmerk van de nieuwe Ale-serie, die uit vier verschillende modellen bestaat: BE T, C, BIG en W.
Ale BE T is een draadloze tafellamp die op batterijen werkt, zodat hij in elke omgeving kan worden gerplaatst. Een kleine cilinder verbindt de ronde basis met twee slanke elementen die een "V"-vorm vormen. Deze ondersteunen de koepel die om een enkele as kan worden gedraaid om het licht te richten dat door een 1,5W (220lm) LED wordt geproduceerd.

Het onverwachte detail van een vlieg die op de koepel rust, verbergt de schroef waarmee hij aan de basis van de lamp is bevestigd. Ale BE T is er niet alleen in zwart en wit, maar ook in een levendige fluo-uitvoering (oranje, blauw, geel en magenta) en met een "kleurrijke" afwerking in een combinatie van de primaire kleuren blauw, rood en geel.

Dezelfde afwerkingen verschijnen ook op de plafondversie, Ale C, die bestaat uit een basis met een diameter van 9 cm en een cilinder, waaruit de twee "V"-vormige elementen komen die de koepel van aluminium ondersteunen, waarin een COB LED van 9 W (1400 lumen) is verborgen. Dankzij de lens wordt een deel van het uitgestraalde licht geconcentreerd in een karakteristieke lichtcirkel op het plafond.Ale BIG is een elegante tafellamp met een hoogte van ongeveer 75 cm. De koepel, met een diameter van 50 cm, wordt gedragen door twee verticale elementen die een "V"-vorm vormen en rust op een massieve cilindrische voet die versierd is met messing details en een gegraveerd, geglazuurd logo. De lichtbron, een COB-LED van 15 W (2200 lumen), is voorzien van een lens die de lichtstroom over een hoek van 340° verspreidt, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid licht wordt gegarandeerd, die kan worden aangepast met de rode knop op de voet.

De binnenkant van de lampenkap ziet er verschillend uit, afhankelijk van de afwerking: in de "kleurrijke" en schoorsteenversies is hij wit, terwijl de zwarte en witte afwerkingen bedekt zijn met het kenmerkende bladgoud.

De Ale W wandversie is de zuiverste vorm van de halve bol. Dankzij het telescopische mechanisme waarmee de wandsteun is uitgerust, kan de lampenkap van de muur worden verwijderd, waardoor de diameter van de lichtgevende rand die door de LED-printplaat van 13 W (2000 lumen) wordt geproduceerd, kan worden gevarieerd.
Dit model, dat verkrijgbaar is in de afwerkingen zwart, wit, blauw of magenta fluo, wordt ook gekenmerkt door het tongue-in-cheek detail van de vlieg die op de koepel rust.

Voor meer informatie:
Cavalleri Comunicazione Sas
via G. Ventura, 5
20134 Milano
+39 02 264 165 07
info@cavalleri.com
www.cavalleri.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven