Headlam laat ook de trap 'shinen'

'Bij ieder interieurprogramma op televisie wordt tegenwoordig de hal standaard meegenomen in het ‘restyle’ traject. Het meest in het oog springende object is dan de trap. De vraag naar traprenovatie is dan ook enorm toegenomen en mocht de klant er zelf niet aan gedacht hebben, stel hem dan eens de vraag of naast de vloer in woonkamer en hal ook de trap een opfrisbeurt kan gebruiken?' Dat meldt groothandelsbedrijf Headlam in een mailing aan haar relaties.

'Om een trap een geheel nieuwe look te geven kan gekozen worden voor diverse materialen; tapijt, laminaat of PVC. Het verdient enige vakkennis maar met alle drie de materialen is een geweldig mooie trap te creëren. 

Wat zijn de wensen?
Allereerst staat de veiligheid voorop bij de keuze in bekleding van een trap. Bij een harde trapbekleding zal een anti slip-laag zeker een 'must' zijn.
Geluidsdemping staat vaak op nummer twee. Met name bij een huishouden met kinderen die de trap op en af rennen is een trapbekleding met goede akoestische waarden geen overbodige luxe.
Reiniging en huisdiervriendelijk zijn ook niet onbelangrijk. Hoe vaak wordt de trap belopen en door wie? Mochten dieren als een kat in een huishouden aanwezig zijn, dan zou een keuze voor een harde trapbekleding wellicht een betere optie zijn.

Tapijt voor de trap? let op het symbool trapgeschikt!

Waarom kiezen voor tapijt op de trap?
· Voor een minimum aan geluid wanneer in huis door veel gezinsleden de trap gebruikt wordt;
· Of om de buren te vriend te houden i.v.m. mogelijk geluidsoverlast wanneer de trap grenst aan de hal/ woonkamer van de buren.
· Wanneer de meest stroeve vorm van trapbekleding voor optimale veiligheid gewenst is.
· Als men éénheid in uitstraling wenst met de stoffering van de bovenverdieping.

Dit zijn een viertal mogelijkheden waarom gekozen kan worden voor tapijt als trapbekleding.

Groot scala aan kleuren en stijlen.
Tevens kan je met tapijt qua sfeer alle kanten op, denk aan sisal voor een landelijke look of velours voor een verfijnde chique sfeer. Het enorme aanbod in kleuren maakt de keuzemogelijkheden oneindig. 

Wanneer is een tapijt trapgeschikt?
Allereerst is het van belang dat er altijd een ondertapijt gebruikt wordt bij het bekleden van een trap. Verder moet geledt worden op onderstaande punten bij de keuze van het tapijt:
· De polen van het tapijt moeten veerkrachtig zijn, wanneer dit niet het geval is zullen de garens niet terugspringen in de oorspronkelijke staat na belopen van de trap en zal de loop een geplette route worden.
· Wanneer op het staal een PIT symbool zoals hiernaast vermeld staat is het tapijt geschikt voor huishoudelijk, dan wel projectmatig gebruik. 

Lifestyle-interior traprenovatie systeem met Maestro
Binnen onze collectie lifestyle-interior bieden wij het traprenovatie systeem van Maestro aan, dat op basis van laminaat is. De collectie bestaat in totaal uit 15 decors,

De XXL dubbele trede
Ook bij onze collectie aandacht voor de XXL dubbele trede en de strakkere uitstraling van het overgangsprofiel.
Is de trede dieper dan 38 cm? Dan kun je deze eenvoudig bekleden met onze dubbele trede van maar liefst 61 cm diepte. Door de trapneus aan de twee zijden heb je de mogelijkheid twee schuine treden uit één deel te halen.

Overgangsprofiel
Het uitzicht van het aluminium overgangsprofiel heeft bij deze collectie een strakke uitstraling. Het profiel is gereduceerd naar slechts 20 mm breedte in plaats van de gebruikelijke 50 mm. De groeven in het profiel zorgen nog steeds voor een veilige overgang naar vloer of overloop.

Een groot pluspunt van ons traprenovatie systeem is, dat de basis van de trap geheel intact kan blijven en de traptreden niet ingekort hoeven te worden. Daardoor een minimum aan gezaag en onnodig tijdsverlies!

Alle dessins van onze collectie laminaat traprenovatie, waaronder ook de trendy terrazzo- en marmerlook, worden overzichtelijk gepresenteerd in de compact display. Een collectie die je met elke interieurstijl kunt matchen. Ook alle onderdelen van het trede- over - trede systeem staan hierop afgebeeld. Daarnaast aandacht voor de XXL dubbele trede en de strakkere uitstraling van het overgangsprofiel. 

Waarom kiezen voor dit traprenovatie systeem?
· Eenvoudige en snelle plaatsing.
· Onderhoudsvriendelijk.
· Bijpassende afwerkingen verkrijgbaar.
· Duurzaam en slijtvast (slijtvastheidsnorm AC4)Maak van de trap een eyecatcher met COREtec® Stairs!

Een splinternieuwe trap in de stijl van ieders dromen? COREtec® Stairs maakt deze verwachtingen meer dan waar.

Maak de keuze uit één van de 5 met zorg uitgekozen dessins. Hout of steen, licht of donker: de keuze is aan jouw klant! De installatie gebeurt in slechts één dag. Dankzij de speciale antislip laag zijn de trappen veilig én volledig bestand tegen het echte gezinsleven. De unieke Soundcore®-technologie en geïntegreerde kurkonderlaag zorgen daarbij voor akoestische demping. De trap en vloer kunnen perfect op elkaar afgestemd worden dankzij de bijpassende vloeren, plinten en accessoires.
Naar wens met meet & montage service!

Installatie van COREtec® Stairs kan op twee manieren.
Kies voor de externe meet- en montageservice met de vakmensen die door COREtec aangeboden worden. Zij renoveren de trap in slechts één dag waardoor je zelf ondertussen verder kunt met eventuele andere montage- of verbouwingswerken.

Uiteraard is het COREtec® Stairs systeem ook zelf toe te passen.

A Stair is born!

Alle pluspunten van COREtec® Stairs op een rij:
· Veilig.
· Akoestisch dempend.
· Verlichting als toevoeging mogelijk.
· Snel en gemakkelijk te installeren.   

Tevens gelden ook alle andere COREtec®-voordelen voor COREtec Stairs: 
· 100% watervast
· Extreem stabiel
· Geen acclimatisatie nodig
· Op elke ondergrond
· Huisdiervriendelijk
·  Antistatisch
 
Meer informatie:
Headlam
Bettinkhorst 4
7207 BP Zutphen
www.headlam.nl 
www.lifestyle-interior.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven