Failliete meubelhandelaar verbreekt stilzwijgen: "Het groeide me boven het hoofd"

Eerder deze week berichtte Wonen360 over het faillissement van een meubelzaak. Het regende de afgelopen tijd klachten van gedupeerde klanten, maar vanuit het bedrijf bleef het opvallend. Nu heeft de 30-jarige eigenaar van meubelwinkel Ockr in Haaksbergen toch besloten om meer duidelijkheid te scheppen.

"De ├ęchte gedupeerden zijn de klanten. Wat ik echter wil benadrukken: het is nooit mijn bedoeling geweest de boel te flessen. De situatie is me simpelweg boven het hoofd gegroeid. Tegelijk blijf ik natuurlijk wel verantwoordelijk voor wat hier is gebeurd", vertelt de schuldbewuste eigenaar aan RTV Oost.


Hoekbank Farah Cognac, dat verkocht werd bij meubelbedrijf Ockr.

Verdachte radiostilte
Het zat klanten dwars dat de man de afgelopen weken niet te bereiken was. Of dit niet verdacht overkomt, vroeg RTV Oost. "Tja, misschien wel. Maar wat moest ik? Ik probeerde de boel weer op orde te krijgen. Maar tegelijk kon ik bij de klanten niet steeds weer aankomen met het verhaal dat ze nog even geduld moesten hebben. Dat voelde alsof ik ze aan het lijntje hield. Bovendien, ik was echt in shock."

Onderzoek door politie
Sommige mensen waren er zo klaar mee dat ze naar de politie zijn gestapt. Het is nog de vraag of de politie daadwerkelijk vervolgstappen zal zetten. "We weten nog niet of we de klanten zullen adviseren een civiele procedure op te starten of dat er nader onderzoek volgt. Dat is afhankelijk van eventuele nieuwe ontwikkelingen. De zaak is immers nog pril", aldus politiewoordvoerster Chantal Westerhoff.

De meubelhandelaar zegt een politieonderzoek niet te vrezen. "Uiteraard zal ik daaraan alle medewerking verlenen. Ik heb niets te verbergen."

Lees hier het complete artikel van RTV Oost.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven