Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit is het verschil tussen een boxspring en een 'normaal' bed

Staat je op het punt om een nieuw bed te kopen? Dan staan er een boel keuzes op je te wachten. Om te beginnen met: kies je voor een boxspring of een ledikant? In beide kun je toch goed slapen? Dat klopt. Het zijn beide slaapsystemen en ze zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren en variaties, maar er zijn ook een paar belangrijke verschillen. Welke dat zijn legt slaapspecialist Goodnight uit in een blog.



Compleet slaapsysteem versus een los bedframe
"Het eerste opvallende verschil tussen een boxspring en een ledikant, ook wel een normaal bed genoemd, is de opbouw. Een ledikant is een los bedframe, waarbij het matras los op een bedbodem ligt. Dit kan een spiraal- of lattenbodem zijn. Bij een boxspring leunt het matras op een box met veren, vandaar ook het woord ‘boxspring’. Dit kunnen pocketveren of bonellveren zijn. Door deze opbouw koopt u met een boxspring dus een compleet slaapsysteem, terwijl u bij een ledikant de samenstelling van matras, ombouw en bedbodem zelf kunt samenstellen.

Welk bed biedt meer veerkracht?
De box met veren geven een boxspring volledige veerkracht. Met een matras en eventueel topmatras krijgt het bed nog twee extra lagen vering en comfort dus. De veerkracht van een ledikant is afhankelijk van de bedbodem en het matras. Hoewel dit klinkt alsof een boxspring meer veert, zijn er heel veel ledikanten met hetzelfde comfort. En andersom: er zijn boxsprings die net zo stevig liggen als een ‘ouderwets’ ledikant.

Eindeloos veel opties
In uiterlijk zijn er ook zichtbare verschillen tussen de bedden. Waar een boxspring vaak luxe uitstraalt, zijn ledikanten aan te passen naar de stijl die u graag wil in uw slaapkamer. Een boxspring is meestal hoger, waardoor uitstappen makkelijker gaat en de matrassen worden mee gestoffeerd. Die luxe uitstraling wil niet altijd zeggen dat een boxspring duurder is dan een ledikant. Want, waar je bij een boxspring een compleet slaapsysteem in één keer koopt, kan het zijn dat u bij een ledikant de bedbodem, (top)matras en ombouw los van elkaar koopt. Voor welk bed u ook kiest, de opties zijn eindeloos. Bij een boxspring kunt u variëren met hoofd- en voetborden, kleuren en stoffering. En ledikanten zijn weer verkrijgbaar in meerdere materialen, maten en uitvoeringen.

Kortom, er zijn een aantal verschillen tussen een boxspring en een ledikant, maar dat maakt de keuze nog niet makkelijker. Dat weten wij als geen ander. Daarom laten we u bij ons in de winkel graag proefliggen en zoveel mogelijk boxsprings en ledikanten te testen", aldus Goodnight.

Meer informatie:
Goodnight
www.goodnight.nl

Publicatiedatum: