Lancering was tijdens Eurocucina 2022 in Milaan

Elica Aspirerende Kookplaat wordt 'Unplugged'

Ter gelegenheid van de Salone del Mobile 2022, presenteerde Elica op Eurocucina 'Unplugged', de nieuwste toevoeging aan de Nikolatesla collectie van afzuigkookplaten. Het NikolaTesla Unplugged model brengt het besturingssysteem naar een heel ander niveau, gelijke tred houdend met een nieuwgevonden smaak voor analoog.

"De NikolaTesla afzuigkookplaten hebben onze kijk op de keuken radicaal veranderd. Sinds de lancering op de markt, door de afzuigkern in de kookplaat zelf te plaatsen, heeft deze lijn als doel de hele kookervaring te verbeteren, door één enkel product aan te bieden dat kan voldoen aan esthetische, multifunctionele en integratiebehoeften: voortdurend onderzoek naar de huidige trends en markteisen heeft ook dit jaar weer tot een gloednieuw product geleid", meldt het bedrijf.Luchtbehandeling en topresultaten bij het koken liggen aan de basis van het creatieve proces achter de hele NikolaTesla productlijn. Een winnende aanpak, aangezien de huizen van vandaag steeds vloeiender en flexibeler zijn geworden tussen de keuken en het woongedeelte: een ruimte die vrij is van onaangename geurtjes wordt dus even essentieel als het creëren van een kookruimte - vaak in het hart van het woongedeelte - die gezelligheid en gedeelde momenten van samenzijn bevordert.

"Het vinden van het juiste evenwicht tussen esthetiek en functie is de belangrijkste hoeksteen waarop onze productontwerpen zijn gebaseerd. Strakke lijnen met nauwgezette aandacht voor detail, in een streven naar een 'formele synthese' die in staat is om alle betrokken elementen te versterken: koken als basiskenmerk en lucht als rode draad, even onzichtbaar als kostbaar voor de perfecte werking van het hele systeem", zegt Fabrizio Crisà, Design Center Director van Elica en bedenker van de hele NikolaTesla lijn.

Evenwicht dat kenmerkend is voor de hele lijn, die in zijn laatste evolutie nieuwe uitdrukkingsvormen vindt: NikolaTesla Unplugged. Een verhaal van innovatie, stap voor stap terug te vinden in de meest kenmerkende producten.

Unplugged is ontworpen om een natuurlijke en directe relatie met het product te creëren en wordt bediend met vaste klik-ontgrendelingsknoppen met analoge touch & feel, waardoor de functies snel en intuïtief toegankelijk zijn. Alle elementen zijn geïntegreerd in een gedurfd uiterlijk, ontwikkeld om op intelligente wijze de kookzone te scheiden van het bedieningsgedeelte, dat beschermd is tegen zowel beschadiging als ongewenst morsen.
De grote knoppen geven NikolaTesla Unplugged een professionele uitstraling en hun textuur zorgt voor een perfecte grip. De kook- en afzuigzones onderscheiden zich door de lineaire centrale glasklep, die de afzuigzone verbergt en alleen activeert wanneer nodig, met een simpele aanraking.

Crisà voegt eraan toe: "Het ontwerpen van de NikolaTesla-lijn is een fascinerende uitdaging die ik al bijna 10 jaar aanga. Een creatieve reis die bestaat uit voortdurend onderzoek, dat technologische innovaties en steeds geavanceerdere functies in de praktijk brengt. Het voorblijven van markttrends en het hebben van een toekomstgerichte visie, ligt aan de basis van de hele evolutie van de productlijn, net als onze nieuwste aanwinst: NikolaTesla Unplugged. De naam verbergt het hele concept dat het leven heeft geschonken aan een dergelijk product. Unplugged, dat wil zeggen, een meer natuurlijke en instinctieve interactie: een relatie die de wereld van het analoge oproept, terwijl alle kenmerkende eigenschappen van digitale producten met aanraakbediening worden beschermd. NikolaTesla Unplugged vertegenwoordigt een nieuwe en geëvolueerde stap van Elica in de wereld van het koken, een reis waarvan ik zeker ben dat hij nog maar aan het begin staat."

Verfijnde design oplossingen die tegemoet komen aan topprestaties in koken en afzuigen
NikolaTesla Unplugged is voor iedereen die graag experimenteert in de keuken en met weinig moeite verbluffende resultaten wil, zowel in het dagelijks leven als bij speciale gelegenheden: het plezier van het creëren van gezonde en heerlijke gerechten voor het hele gezin.

Dankzij de automatische kookfuncties (Smelten, Opwarmen en Sudderen) is het niet langer nodig om delicate ingrediënten te roeren zodat ze niet aanbranden op de bodem van de pan en is het gemakkelijker om zowel de juiste warmteniveaus te garanderen voor langzaam koken, zoals voor risotto of soepen, als om te voorkomen dat het kokende water overloopt voor levendiger koken.

NikolaTesla Unplugged helpt de gebruiker sneller te koken door water 30% sneller aan de kook te brengen dan bij een traditionele kookplaat, terwijl op dezelfde manier voedsel kan worden gebakken in de helft van de tijd, waardoor het krokanter en smaakvoller wordt.

Dankzij de Autocapture-functie kunt u zich concentreren op wat u kookt en niet op onaangename geurtjes, want NikolaTesla Unplugged stelt automatisch het meest geschikte luchtafzuigvermogen in, door het geleidelijk aan te passen en te verlagen om geurtjes te verwijderen die na het koken achterblijven.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven