Gespotte trends in Milaan

''Salone del Mobile 2022: de grootste opkomende designtrend is het vinden van rust in huis''

's Werelds grootste designmerken omarmen rust en kalmte als een echt moderne manier om te leven. Dat meldt Livingetc.com in een blog over de Salone del Mobile. Ze delen hier ook een van de grootste opkomende designtrend.


Arper. Foto: LinkedIn Arper.

''In veel van wat we tot nu toe hebben gezien, hebben de merken op Salone del Mobile 2022 gekozen voor zeer gladde afwerkingen, subtiele houtnerven en zachte kleuren die bijna monastiek aanvoelen door de manier waarop ze een gevoel van rust uitstralen.

Vormen spelen een grote rol in de manier waarop een ruimte aanvoelt. Een ronde tafel geeft een bepaalde sfeer en een gevoel van 'samenzijn' - gewoon door zijn ronde vorm,' zegt Cecilie Manz, die de EN tafel en stoel voor Maruni ontwierp. Een tafel is zo'n essentieel meubelstuk: veel situaties in ons dagelijks leven ontvouwen zich rond een tafel: dineren, spelen, werken, tijd doorbrengen met familie en vrienden. Kiezen voor een meubelstuk die helpt om een ruimte rustig te laten aanvoelen, wordt de grootste stemming van volgend jaar.

Boffi
Boffi staat niet bekend om het toevoegen van onnodige versieringen aan zijn ontwerpen, maar voor de vernieuwing van de K14 keukenserie heeft het zijn slanke aanpak echt verdubbeld.

De nieuwe zwarte kap boven de kookplaten, ontworpen door Norbert Wangen, is gemaakt van 'een precieze mix van mineralen' (vertelde een woordvoerder van het merk) en heeft in werkelijkheid net genoeg textuur om fascinerend te zijn. Het vangt het licht, en de wervelingen en krullen zijn sereen, droomachtig.

Zonder andere afleidingen in deze minimalistische moderne keuken, kan het niet anders dan dat het je een gevoel van rust geeft.

Arper
De trends op het gebied van sofa's gaan al een tijdje in de richting van dikke kussens, maar Doshi Levien's nieuwe Shaal sofa voor Arper neemt die look over en voegt daar een zoektocht naar rust aan toe. De zitting is zo diep en laag dat de zijkanten hoog aanvoelen en je in een uitnodigende omhelzing wikkelen.

Er in gaan liggen  is het creëren van een cocoonend heiligdom, een plek om in weg te zakken en de rest van de wereld buiten te sluiten. Op de Salone van dit jaar voelde de sofa meer dan ooit aan als een eiland, een toevluchtsoord, ontworpen met comfort en plezier op de voorgrond evenzeer als voor stijl.

Extra microtrend: combineer hem met ronde bolvormige kussens, om het geluid echt weg te kaatsen.

Maruni
In het ontwerp van de "EN"-serie, ontworpen door Cecilie Manz voor Maruni ligt de nadruk op de omarming. Met zijn gebogen rugleuning en poten die gekenmerkt worden door een lusframe, geven de stukken een gevoel van continuïteit waardoor een evenwichtige zacht-scherpe uitstraling ontstaat. Ze zijn - heel eenvoudig - vredig.

"Er is gekozen voor esdoornhout vanwege de lichte tint en de gelijkmatige structuur", zegt Cecilie, "die goed samengaat met de subtiele kleuren en het natuurlijk gelooide leer dat voor de zitting is gekozen."

De collectie is rustig zelfverzekerd, en slaat samen met de Hiroshima fauteuil van Naoto Fukasawa, rechtsboven, de brug tussen mid-century modern en, nou ja, modern. Terwijl Cecilie's werk past in een gedempt palet van rustgevende neutralen, heeft Naoto's werk een soort Tom-Ford-A-Single-Man-achtige verfijning.''

Bron: livingetc.com

De komende dagen willen we enkele trends en highlights delen die wij op social media voorbij zien komen over de beurs in Milaan. Ook trends delen die je gespot hebt op de Salone del Mobile? Laat het ons weten via info@wonen360.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven