De trends die interieurontwerpers volgen in 2022

De coronapandemie heeft bijna elk aspect van ons leven beïnvloed, ook de manier waarop we de ruimtes waarin we wonen of werken inrichten.

Dit is een realiteit die door verschillende commentatoren wordt erkend, waaronder Elise Taylor van het mode- en lifestyletijdschrift Vogue, die vraagt: "Is het dan een wonder dat in 2022 - ons derde opeenvolgende jaar met een wereldwijde pandemie - de toptrends op het gebied van interieurontwerp er opnieuw op gericht zijn om ons emotioneel op ons gemak te laten voelen?"

Of u nu een nieuw huis koopt, een nieuw huis bouwt of gewoon zin hebt om de boel in uw nieuwe huurhuis op te knappen, er is geen gebrek aan inspiratie als het gaat om de toptrends in 2022.

In dit artikel kijken we naar de belangrijkste trends die de keuzes van interieurontwerpers dit jaar beïnvloeden. U zult merken dat de interieurtrends voor 2022 laten zien dat we veel dingen heroverwegen over de manier waarop we leven en onze huizen inrichten.

Wat is van invloed op de interieurtrends in 2022?
Het is geen verrassing dat de interieurtrends in 2022 geïnspireerd zijn door het corona trauma dat we de afgelopen twee jaar hebben meegemaakt.

De trends weerspiegelen dat we ons het belang van persoonlijke ruimtes en privacy zijn gaan realiseren. Dit doet veel mensen opnieuw nadenken over het idee van open wonen, dat vele jaren voor corona zonder enige twijfel werd omarmd.

In een artikel gepubliceerd door CountryLiving.com, stelt Rachel Edwards dat designtrends in 2022 geïnspireerd zijn door een zoektocht om het buitenleven naar binnen te halen. De meesten van ons hebben een lange tijd binnen vastgezeten tijdens de verschillende gradaties van lockdowns die we sinds het einde van 2019 hebben gezien.

Devon Thorsby, de vastgoedredacteur voor U.S. News & World Report, zegt dat het verlangen om tijd buiten door te brengen leidt tot vervagende grenzen tussen het interieur en het exterieur.

Volgens Thorsby betekent deze vervaging van grenzen "het aanboren van je groene duim en het verzorgen van veel kamerplanten of het omarmen van natuurlijke decorstukken zoals onafgewerkt hout, koraal en geodes."

Andere factoren dan corona die nog steeds de keuzes van interieurontwerpers beïnvloeden zijn onder andere slimme technologie, energiebesparing en duurzaamheid.

Wat zijn de nieuwe 2022 Designer Trends?
Is er nog iets dat een nieuwe trend genoemd kan worden? Deze vraag is ingegeven door de realiteit dat als je kijkt naar wat mensen nieuwe trends noemen, ze meestal verwijzen naar oude trends die een andere naam hebben.

Dit is een realiteit die wordt erkend door Katie Nolan, die schrijft voor de website Bobvilla.com voor woonadvies. Ze merkt op: "Populaire trends komen en gaan... en komen weer terug." Nolan vervolgt, "In feite, terwijl elke generatie zijn eigen draai geeft aan woningontwerp, is veel van wat vandaag populair is een opleving van een voorbije mode."

Het feit dat we ons laten inspireren door ouderwetse trends betekent echter niet dat we die trends niet gebruiken om iets nieuws te creëren.

Dus, wat is er nieuw in 2022?

Vloeiende vormen
Een thema dat opvalt in 2022 is dat mensen steeds meer naar vloeiende vormen neigen. Dit betekent dat items met vierkante hoeken aan populariteit verliezen.

In een artikel voor IdealHome.co.uk geeft Holly Walsh ons een idee waarom vloeiende vormen dit jaar in de mode zijn. Ze schrijft: "Deze trend viert de natuurlijke rondingen van het menselijk lichaam en verkent de vloeiende lijnen en sferische vormen die je vaak in de natuur ziet".

Walsh suggereert dat de vloeiende vormen trend, die kan worden gezien in meubels, verlichting, prints, kunstwerken en tapijten, van nature rustgevend kan zijn, maar "het kan nog steeds worden gekenmerkt door een aantal show-stopping stukken."

De juiste studeerhoekjes
Toen de golven van corona de kust bleven raken en teruggingen om meer energie te verzamelen, terugkomend met een nieuwe wraak in de vorm van nieuwe varianten, begonnen veel mensen zich te realiseren dat ze veel langer thuis zouden werken dan ze dachten.

De thuiswerktrend zorgt ervoor dat steeds meer mensen overwegen een meer permanente studeerhoek in hun interieur in te bouwen. Deze trend is ook ingegeven door het feit dat sommige bedrijven werknemers laten kiezen of ze vanuit een thuiskantoor of vanuit het kantoor van het bedrijf werken.

De terugkeer van kamerplanten
Een andere trend die is geïnspireerd door het feit dat we het buitenleven misten tijdens de pandemie, is de populariteit van kamerplanten.

Nolan schrijft over de groeiende interesse in kamerplanten bij interieurontwerpers: "Tegenwoordig ... zijn kamerplanten zo populair bij huiseigenaars die naar natuur verlangen, dat het niet ongewoon is om hele kamers omgetoverd te zien worden tot jungles binnenshuis."

Kleur voor het interieur in 2022
Centraal in elke interieurtrend die door interieurontwerpers wordt omarmd, staat een specifieke kleur. Kijk naar veel adviessites over woninginrichting of luister naar een interieurontwerper, en je zult al snel merken dat ze unaniem van mening zijn dat groen dé kleur is om te gebruiken in 2022.

In een artikel voor Ellie Décor heeft Sarah Crossbart advies voor iedereen die zich afvraagt welke kleur in 2022 te gebruiken: "Je hoeft niet jaloers te zijn - ook jij kunt je huis vullen met de rijke smaragdgroene tint die gevoelens oproept van groen en de sereniteit van de natuur."

Het idee dat groen een rage is in de stad wordt ook ondersteund door Rachel Edwards, die schrijft voor HouseBeautiful.com. Zij citeert de creatief directeur van Dulux, Marianne Shillingford, die zegt: "Na zo lang binnenshuis opgesloten te zijn geweest, zijn we de kracht van de natuur gaan waarderen om ons op te beuren en te revitaliseren. Wat kleuren betreft, gooien we de deuren en ramen open en nodigen we elke tint van de natuur uit voor een kopje thee."

Als je nog steeds niet gelooft dat groen dé kleur is voor 2022, heb je waarschijnlijk nog niet gehoord dat zoekopdrachten naar groene interieurinspiratie op Pinterest dit jaar met 80% zijn gestegen.

Het interieur van uw huis ontwerpen in 2022
Nu we een idee hebben van de heersende trends in 2022 en hun inspiratie, laten we eens kijken naar de specifieke kenmerken van het inrichten van je huis.

Wat meubilair in verschillende kamers betreft, zegt Kristin Bartone van Bartone Interiors: "Gebogen meubilair met zachte lijnen zal populair zijn in 2022."

Ze voegt eraan toe: "Bijna elke fabrikant, van ultra-high-end tot meer budgetvriendelijke verkopers, heeft zachte lijnen, bogen en curven in al hun meubels verwerkt."

Laten we eens kijken naar specifieke kamers.


FOTO TER ILLUSTRATIE © Petro Kuprynenko | Dreamstime.com

Kleurrijke en geïntegreerde keukens
David Nash vat in een artikel voor Elle Décor de heersende keukentrends van dit jaar samen: "keukens zullen gedurfder, helderder en meer op maat gemaakt worden dan ooit tevoren, dankzij een breed scala aan nieuw beschikbare kleuren, materialen en technologieën."

In haar artikel gepubliceerd door HouseBeatiful.com, meldt Rachel Edwards dat de kleurenrevolutie de keuken in 2022 zal verrijken.

Edwards citeert het hoofd design van het interieurontwerpbureau Splashback, Claire O'Brien, die zegt: "Er is een beweging om een breder kleurenpalet in deze ruimte te introduceren met kleurrijke fornuizen en AGA's, geverfde muren, accessoires."

Voor Pola Mora van de ontwerpwebsite ArchDaily.com worden keukens steeds meer geïntegreerd, en onzichtbare handgrepen zijn populairder dan ooit. Dit heeft als doel "een minimale ruimte te creëren met een naadloze en strakke uitstraling."

Woonkamermeubels
Voor Jennifer Ebert van HomeandGardens.com is het, als het om meubels voor de woonkamer gaat, niet de bedoeling om voor rages te gaan die volgend jaar zullen verdwijnen. Ze stelt voor om je te richten op "tijdloze, elegante woonkamerideeën die ook na dit jaar nog blijven bestaan."

Het vervagen van de scheiding tussen binnen en buiten zal dit jaar in volle gang zijn. Ook dit doet denken aan ons verlangen om meer tijd buiten door te brengen.

Spruice.com citeert Amanda Thompson van ALineStudio, die zegt dat zowel doe-het-zelvers als ontwerpers de nadruk zullen leggen op "het creëren van rustgevende omgevingen met natuurlijke verlichting en ventilatie, het integreren van planten, en het creëren van een visuele verbinding met de natuur".

Geïnspireerd door deze trend van het creëren van een visuele verbinding met de natuur, zul je veel woonkamer meubels zien die zich richten op duurzaamheid. Hergebruik en upcycling zullen de focus blijven vormen van het interieurontwerp. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel sierlijk verouderende stukken hun weg terugvinden naar woonkamers over de hele wereld.

Slaapkamermeubels
Als u de aanbevolen zeven tot acht uur per dag slaapt, brengt u meer dan een derde van uw dag door in uw slaapkamer - geen wonder waarom slaapkamermeubels veel aandacht krijgen van interieurontwerpers.

Net als de andere kamers in het huis, zijn slaapkamermeubeltrends beïnvloed door de behoefte om een gezellige ruimte te creëren voor wanneer we ons niet goed voelen.

Livingetc.com, een website die inspirerende ontwerpideeën en nieuws publiceert, geeft een overzicht van de trends op het gebied van slaapkamerinrichting die in 2022 de toon zullen zetten:

  • Gewaagde strepen
  • Zithoeken die multifunctionele ruimtes creëren
  • Statement hoofdborden
  • Box kamers
  • Neutrale kleurenschema's

Welke interieurtrends gaan met pensioen in 2022?
Terwijl nieuwe trends hun intrede doen in onze huizen, zullen sommige populaire interieurstijlen stilletjes het toneel verlaten.

Een artikel gepubliceerd door Realhomes.com somt enkele stijlen op die je in 2022 beter kunt vermijden:

  • Het klassieke boerenmeubilair dat er versleten uitziet, zelfs als het dat niet is, zal worden vervangen door de moderne artisanlook, die "de hand van de maker en schoonheid in imperfectie viert door een gecureerde benadering van design."
  • Bijna iedereen is het erover eens dat fluweel op zijn retour is, hoewel een of twee kleine stukken met fluweel nog steeds een plaats in het huis kunnen hebben. Relaxte texturen nemen het over.
  • Speelse neutralen worden vervangen door felle kleuren in alle kamers.
  • Droogbloemen zullen dit jaar minder gangbaar worden en de aandacht verschuift naar levende kamerplanten.
  • Ontwerpers zullen het niet zo nauw nemen met een open woonruimte omdat ze zich realiseren dat hoe meer tijd we thuis doorbrengen, hoe meer privacy we nodig hebben.

Het is allemaal goed en wel om rekening te houden met de trends die interieurontwerpers volgen, maar vergeet niet dat wat er goed uitziet in uw huis uiteindelijk uw stijl zal weerspiegelen en wat u mooi vindt.

Bron: hoolnn.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven