Circular Design Challenge track: experimenteren met innovatieve (plaat-)materialen

Na een succesvolle eerste editie organiseert CBM, Branchevereniging voor Interieurbouw & Meubelindustrie, in samenwerking met CIRCO opnieuw de Circular Design Challenge track, speciaal voor bedrijven die fysieke producten maken, bedrijven die assembleren en leveranciers van halffabrikaten en onderdelen.De Challenge
Het programma bestaat uit vijf Sessies: vier hele en een halve dag, waarin direct contact tussen de trainers en alle deelnemers is. Tussendoor wordt individueel aan de eigen case en het design gewerkt.
Tijdens Sessie twee worden leveranciers van circulaire materialen uitgenodigd. Het programma eindigt met een feestelijke openbare presentatie, waarbij ook vak-experts aanwezig zijn om feedback te geven.

Wat levert het op?

  • Tijdens de CIRCO Track ontdek je samen met ketenpartners circulaire business kansen en werk je er één uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
  • Je leert circulaire materialen kennen en toepassen en ontwikkelt een conceptontwerp en prototype om een circulair ontwerp te realiseren.
  • Het samenwerken binnen de keten maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.

Voor wie?
Ondernemers uit de meubel- en interieurbouwbranche die willen ontdekken wat circulaire economie inhoudt en hoe je het abstracte concept praktisch inzet voor je eigen product en businessmodel.
Er doen twee personen per bedrijf mee, voor maximale impact ten behoeve van de implementatie.

Profielen van de deelnemers: iemand met technische achtergrond (ontwerper, engineer) en iemand met commerciële achtergrond (marketing, bedrijfskundig, inkoop).

Inschrijven
Wil je kennis maken en experimenteren met nieuwe innovatieve duurzame (plaat-)materialen? Doe dan mee, de track start op 12 oktober 2022. (12 oktober, 3, 17 & 30 november, 14 december 2022) Inschrijven voor de track kan via deze link.
Lees hier het verslag van de CBM Circular Design Challenge 2021.

Meer informatie:
CBM
www.cbm.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven