Deens architectenbureau wint internationale ontwerpwedstrijd van Geberit

De winnaar van de ontwerpwedstrijd van Geberit is gekozen: het winnende badkamerontwerp is van architectenbureau BJERG Arkitektur A/S uit Kopenhagen (DK). De lichte en ruime badkamer is ontworpen om rust en balans te bieden in het dagelijks leven. Zes architecten uit zes landen namen deel aan de contest.
In de door Geberit georganiseerde internationale wedstrijd presenteerden zes architecten uit zes verschillende landen hun ideeën voor het beste badkamerontwerp op 6 m². Door de verschillende ontwerpen werd duidelijk dat op hetzelfde vloeroppervlak totaal verschillende badkamerwerelden kunnen worden gecreëerd."We zijn erg blij dat ons badkamerontwerp ‘Serenity’ heeft gewonnen", zegt Carsten Wraae Jensen van architectenbureau BJERG Arkitektur A/S. "We hebben een tijdloze en eenvoudige badkamer ontworpen, die de gebruiker een pauze geeft in het dagelijks leven. Ons design is bedoeld voor iedereen, die op zoek is naar kwaliteit van leven. Dit heeft geresulteerd in een badkamer, die rust en balans brengt in de dagelijkse badkamerroutines."

De ontwerpers van het Deense architectenbureau legden in het bijzondere de nadruk op de waarneming van de zintuigen. Dit hebben zij gedaan door de integratie van licht en het gebruik van verschillende materialen en hun texturen. De keuze viel daarom op ongecompliceerde, gemakkelijk te reinigen producten, die er door hun uniforme oppervlakken en materialen superieur uitzien. Bovendien brengt het grote raamgedeelte de natuur en het natuurlijke licht naar binnen. Het ‘Serenity’-ontwerp biedt een oase van welzijn. Dit heeft uiteindelijk de gebruikers overtuigd bij de internationale stemming.

"Onze badkamer zorgt voor een goed begin en een goed einde van de dag in een ontspannen omgeving. De badkamer is een ruimte waar je veel tijd doorbrengt in het dagelijks leven en is een van de weinige plekken waar je de deur op slot kunt doen en een rustig moment kunt hebben. Daarom wilden we een dromerig decor creëren waarin het gevoel en de sfeer in de kamer belangrijker zijn dan slimme functies. Je kunt zeggen dat we een beleving hebben gecreëerd uit de dagelijkse badkamerroutines", zegt Carsten Wraae Jensen van BJERG Arkitektur.

Meer informatie:
Geberit
www.geberit.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven