Deze oven ziet wanneer jouw broodje bruin is

Een oven die jou een seintje geeft als jouw broodje of ovenschotel perfect gebruind is? Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar wordt realiteit. Siemens Huishoudapparaten kondigt een nieuwe iQ700 ovenreeks aan, waarbij de topvarianten zijn uitgerust met bruiningsgraad-functie. De oven schakelt vanzelf uit bij het behalen van het gewenste bruiningsniveau en stuurt je een berichtje via de Home Connect app. Een intelligente assistent voor in de keuken die zorgt voor gemak en vrijheid tijdens het koken.Op de bank bijhouden of je maaltijd klaar is
De nieuwe oven is dankzij de intuïtieve full-touch interface makkelijk op afstand te bedienen. Met behulp van een ingebouwde camera en kunstmatige intelligentie bereidt de oven het gerecht die past bij jouw persoonlijke voorkeuren. Zodra jouw gewenste bruiningsniveau is bereikt, schakelt de oven automatisch uit en ontvang je een melding via de Home Connect app. Zo kan je vanaf de bank bijhouden wanneer jouw lasagne, croissant of bijvoorbeeld ovenschotel de juiste bruining heeft behaald.

Praten tegen je oven
Deze ovenreeks is zelfs zo intelligent dat hij naar jou luistert. Je kan de oven namelijk via spraakopdrachten met Amazon Alexa of Google Assistant bedienen. Zo kan je de juiste instelling voor gerechten kiezen, kookprogramma's starten en beëindigen of instellingen wijzigen via de Home Connect app. Hoe snel, sappig of knapperig je jouw gerecht wil bereiden kan je instellen met de cookControl Pro-functie. De oven past automatisch de juiste instellingen toe en schakelt het programma automatisch uit als het gerecht klaar is.

Gezonder en duurzamer eten stomen
Zin in een gezonde en duurzaam bereide maaltijd? De fullSteam Plus-functie bereidt dankzij de uitgebalanceerde combinatie van stoom en warmte het eten sneller en duurzamer en behouden ingrediënten hun frisse kleur. Daarnaast zorgt de roastingSensor Plus ervoor dat de temperatuur op drie verschillende punten wordt gemeten in het vlees voor de nauwkeurigheid. En dankzij de backingSensor Plus wordt het vochtgehalte in de oven wordt het vochtgehalte van de oven gemeten. Je weet precies wanneer je maaltijd klaar is, aangezien de Home Connect app je op de hoogte houdt van de geschatte kooktijd.

Strak design
Naast het gebruik van de laatste technologie is de ovenreeks ook een eyecatcher; het gestroomlijnde ontwerp omvat een nieuwe ergonomische glazen handgreep. Van voren gezien is de handgreep onzichtbaar en de randen, rondingen en afmetingen zijn harmonieus op elkaar afgestemd.

De iQ700 ovenreeks vanaf 14 juli 2022 te zien in de Siemens showroom van het inspriratiehuis 20|20 in Hoofddorp. De verkoop van de nieuwe iQ700 ovenreeks start in januari 2023.

Meer informatie:
Siemens
www.siemens-home.bsh-group.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven