Tijdens de Salone del Mobile

Nederlandse orchideeën sieren Milaan

Tot en met 12 juni verfraaien circa duizend orchideeën het historische Palazzo Francesco Turati tijdens Masterly Dutch Pavilion, onderdeel van de Salone del Mobile. De 'Salone' is een internationale designbeurs, met presentaties in het beursgebouw en door de hele stad Milaan. Voor het tweede jaar op een rij is Orchidee Nederland geselecteerd om een rijk assortiment Nederlandse orchideeën tentoon te stellen.

Nederlands designpaviljoen
Masterly is de showcase van Nederlandse ontwerpers en is gevestigd in het Palazzo Francesco Turati. Dit paleis bevindt zich in het centrum van Milaan en is het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp. Niet alleen is ons land vooruitstrevend in hoogstaand design, ook is het de Europese koploper in de sierteelt. Curator Nicole Uniquole brengt de twee sectoren samen op het hoge designpodium: “Beide disciplines hebben kennis, kunde en ambachtelijk vakmanschap hoog in het vaandel staan. Een onafscheidelijke combinatie dus.”

Orchideeën voor Milaan
Op de laatste dag van het evenement worden alle orchideeën weggegeven aan de inwoners van Milaan. Deze jarenlange traditie is een blijk van waardering voor de gastvrijheid van de stad. “De orchideeën bloeien veel langer dan de week dat ze op dit event gepresenteerd worden. De Milanezen kunnen thuis dus nog wekenlang van de orchideeën genieten”, aldus Claudia Broch.

Masterly vindt plaats van 7 t/m 12 juni in het Palazzo Francesco Turati, Via Meravigli, 7 in Milaan, Italië. Meer informatie is te vinden op www.orchidsinfo.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven