Loop je tegen de grenzen van je capaciteit?

Waarom je juist nu moet investeren in automatisering

Bijna alle branches kampen met personeelstekorten. Er zijn nu 133 vacatures per 100 werklozen en dat is een record. Vooral de handel schreeuwt om personeel, hier zijn maar liefst 90.000 vacatures.

Veelgehoorde oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt zijn:
· Werknemers moeten meer uren gaan werken.
· Maak het aantrekkelijker om voor je bedrijf te werken.
· Maak arbeidsmigratie makkelijker.
· Ga meer digitaliseren.

Logic4 verwacht niet dat oplossingen als meer werken door bijvoorbeeld de kinderopvang aantrekkelijker te maken of door arbeidsmigratie te versoepelen, van vandaag op morgen veel effect zullen hebben. En dat terwijl het probleem van de schaarste op de arbeidsmarkt juist nu urgent is.

Eerder deze week was in de Wonen360 nieuwsbrief al te lezen dat de detailhandel zou moeten inzetten op hogere salarissen, het vergroten van het welzijn van het personeel en op digitalisering (Sectoriale Welzijnsmonitor van ABN Amro).
Vooral door het laatste, digitalisering, kun je als ondernemer de snelste stappen zetten. Hierop heb je als ondernemer namelijk direct zelf invloed. Het huidige probleem op de arbeidsmarkt is dat het totaal aantal beschikbare mensen op korte termijn niet toeneemt. Als werkgever vis je uiteindelijk dus in dezelfde vijver als je concurrent.

Alles wat digitaal kan, hoeft niet fysiek
Door digitalisering kun je relatief snel een deel van jouw personeelstekort oplossen of zelfs je capaciteit uitbreiden. Digitalisering van processen en werkzaamheden heeft veel praktische voordelen.
1. Je verlaagt de werkdruk van je personeel. Dat zorgt voor meer tevreden medewerkers en dat zorgt weer voor minder uitval door ziekte. Bovendien zullen mensen minder snel vertrekken naar een andere werkgever.
2. Loonkosten verminderen wanneer fysieke arbeid wordt vervangen digitale hulpmiddelen.
3. Voorraadkosten dalen wanneer met behulp van data een betere inschatting van de noodzakelijke voorraden gemaakt kan worden.

Waarom bedrijven vaak te lang wachten met digitalisering
Digitalisering staat bij veel bedrijven hoog op de agenda, maar vaak blijft het bij die goede plannen, omdat
1. ze geen mensen met de juiste kennis en kunde op het gebied van IT kunnen vinden;
2. ze hun verouderde IT-systemen zien als een horde voor de overgang naar een nieuw systeem;
3. ze onvoldoende budget vrij maken voor digitalisering;
4. ze zich teveel focussen op de korte termijn, terwijl digitalisering juist ondersteunt in betere besluitvorming, duurzamere bedrijfsvoering en tevredener klanten.

Waarom je juist nu moet investeren in digitalisering!
Zoek de oplossing niet in extra personeel, want dat is toch niet te vinden. Overweeg een overstap naar Logic4 alles-in-één webshop en bedrijfssoftware.

√  Geen eigen IT-personeel nodig. Logic4 ontzorgt.
  Makkelijk overstappen met behoud van data.
  Minimale investering. Vast maandbedrag.
  Logic4 is toekomstbestendig en voorbereid op groei.

Lees ook ons artikel over de specifieke voordelen van Logic4 voor de meubelbranche: 6 voordelen van software in de meubelbranche.

Wil je meer zien van de Logic4 software? Plan een vrijblijvende demonstratie via Logic4.nl. De demonstratie is online en duurt ongeveer een halfuur. Naast dat je een goede indruk van de software krijgt, heb je ook volop gelegenheid om al je vragen te stellen.

Wil je in z’n algemeenheid meer weten over de overstap naar nieuwe software? Lees dan ook de handige whitepaper 10 keuzes bij nieuwe bedrijfssoftware.

10 keuzes bij nieuwe bedrijfssoftware
Ja, stuur me de whitepaper

Al meer dan 468x gedownload!

Meer informatie:
Logic4 alles-in-één webshop & ERP
053-4361408
www.logic4.nl

  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven