Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Foscarini transformeert showroom in tuin van Eden

Als onderdeel van Fuori Salone 2022 transformeert Ferruccio Laviani de Foscarini showroom Spazio Monforte in een prachtige ‘Garden of Eden’ (tuin van Eden) waar objecten van verlangen - Tonda van Laviani zelf en Bridge van Francesco Meda - de nieuwste innovaties zijn. Op de benedenverdieping vind je NILE van Rodolfo Dordoni en CHIAROSCURA van Alberto en Francesco Meda, evenals het huidige onderzoek dat Foscarini deed met Andrea Anastasio op het gebied van keramiek, decoratie en licht.

Foscarini's nieuwe producten voor 2022 worden onthuld in een fascinerende installatie, ontworpen door Ferruccio Laviani, die de bovenverdieping van Foscarini Spazio Monforte herontwerpt en transformeert in een ‘Tuin van Eden’. De-Light Garden - de suggestieve naam die voor de installatie is gekozen - verwelkomt bezoekers vanaf de voorgevel van het gebouw, bedekt met kunstwerken met de symbolische afbeelding van een slang die rond een appel is gewikkeld. Bij binnenkomst maken bezoekers een meeslepende reis door een samenspel van achtergronden en afbeeldingen die een weelderige tuin vormen waar nieuwe lampen worden onthuld als ongeëvenaarde objecten van verlangen voor designliefhebbers.In de woorden van de ontwerper zelf, speelt De-Light Garden in op het thema van verleiding en verlangen door de scène van Adam en Eva, waarin zij de verboden vrucht willen plukken, te herinterpreteren:
 
“Delighting (verrukking) betekent plezier schenken dat ook visueel en tastbaar is. ‘De-light’ is toegewijd aan de subtiele draad die ons allemaal verbindt in de overweldigende drang om iets te bezitten en de verleiding die we voelen om ernaar te verlangen. En het is precies de verleiding en plezier die licht in al zijn vormen brengt, die mij inspireerde voor de installatie in Foscarini Spazio Monforte. Wanneer je binnenkomt, word je omringd door de ‘Tuin van Eden’ en zie je, alsof de tijd heeft stil gestaan, de scène waarin Adam en Eva van plan zijn om de vrucht van de boom van Goed en Kwaad te plukken. De omgeving lijkt zo uit een tekening van Dürer te komen. Met deze opstelling wilde ik het idee overbrengen dat ‘in verleiding komen’ zo nu en dan fijn is en design en lampen ook een object van verlangen kunnen worden."

Meer informatie:
Foscarini
www.foscarini.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.