Ontwikkeld in samenwerking met Universiteit van Goettingen

Archroma introduceert nieuwe biocidevrije houtbeschermingstechnologie

Archroma, een bedrijf in speciale chemicaliën voor duurzame oplossingen, introduceert een Siligen MIH liq, een nieuwe biocidevrije houtbeschermingstechnologie die is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Goettingen in Duitsland.

Omdat het een natuurlijke grondstof is, evolueert hout in de loop van de tijd. Tegelijkertijd is het een kostbare, duurzame en koolstofopslagende hulpbron die niet mag worden verspild, vinden ze bij Archroma. Hout is bijzonder gevoelig voor klimatologische omstandigheden, met name vocht, maar ook voor schimmels, termieten en mariene organismen. Na verloop van tijd kunnen deze de sterkte, stabiliteit en duurzaamheid van het hout veranderen. De meeste behandelingen die worden gebruikt om hout te beschermen, zijn gebaseerd op biociden en kunnen potentieel giftige stoffen zoals zware metalen bevatten.



Prof. Holger Militz, hoofd van de afdeling Houtbiologie en Houtproducten aan de Universiteit van Göttingen voegt hieraan toe: “Ons onderzoek richt zich al vele jaren op de ontwikkeling van nieuwe houtbeschermingssystemen. Met Siligen MIH hebben we een systeem onderzocht waarbij het hout wordt beschermd tegen schimmels en termieten zonder ingewikkelde behandelingstechnologie. Bestaande vacuüm- en drukinstallaties en normale houtdrogers zijn voldoende om deze nieuwe technologie te gebruiken.”

Meer informatie:
Archroma
Hardstrasse 1
4133 Pratteln
+41 61 716 3401
www.archroma.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven