DOT: directheid en eenvoud van leestekensymbool wordt concept voor nieuwe buitenoplossing

Een ruimte verlichten betekent architectuur en functie in samen brengen met de gevoelens van de mensen die er wonen, de grenzen van een emotie aftasten.

Ter gelegenheid van de Milan Design Week 2022, in de Professional Space in Corso Monforte 7, presenteert Platek DOT, de eerste stap van een project dat bezield wordt door de drijvende kracht die typisch is voor onconventionele ideeën, die, wanneer ze gedeeld worden door merken en ontwerpers, hun potentieel voor innovatie aankondigen. 

Jan Van Lierde, architect en verlichtingsontwerper, stelde zich een armatuur voor die zijn visie op licht kon uitdrukken, dat in al zijn vormen wordt beschouwd als een materiaal waarmee architectuur kan worden geconstrueerd. Federico Cittadini, CEO van het bedrijf, werd gegrepen door de kracht van het idee. Zo werd het project geboren.


 
De temporele rijping van het nieuwe verlichtingsconcept voor buiten werd gegenereerd door een prototype in de vorm van een kleine 3D-geprinte "pil". Vandaar de ontwikkeling van de verlichtingsarmatuur: juist het kleine formaat van de behuizing bepaalt de vitaliteit van een product dat tussen het groen van een tuin of terras moet worden geplaatst. Een onmerkbare aanwezigheid, die dankzij haar discrete vorm en afwerking zo blijft, bijna gecamoufleerd, zelfs als ze eenmaal brandt wanneer de duisternis valt. De bron van de lichtbundel verdwijnt in de verzonken optiek, maar verlicht dankzij de aluminium behuizing en de LED-technologie ook sterk. Een pragmatische benadering van het beheer van deze armatuur leidde tot het ontwerp van een piketsteun voor rechtstreekse plaatsing in de grond, en een onzichtbaar plug-and-play bedradingssysteem zonder enige technische tussenkomst: de mobiliteit van de armatuur maakt het dus mogelijk het landschappelijke lichteffect naar believen te wijzigen, of het nu gaat om het accentueren van bloeiende bloemen, gebladerte of een natuurlijk detail.  

Elegantie in eenvoud, tijdloze lijnen en materialen; een ondubbelzinnige boodschap die de relatie met de natuur en de mogelijkheid om van haar schoonheid te genieten centraal stelt in een hoogwaardig buitenproject.

Meer informatie:
Platek
www.platek.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven