Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Architect Nicole Cloudt ontwerpt levensloopbestendig huis

Bouwen met hout is voor architect Nicole Cloudt al járen vanzelfsprekend. “Concept* Cloudt is een architectenbureau waar we gebruik maken van natuurlijke materialen en ontwerpen voor de gebruiker, met zo weinig mogelijk impact op het milieu. We houden daarom net zoveel van creatief en innovatief, als van praktisch en pragmatisch”. De opdrachtgevers van deze levensloopbestendige woning konden haar de vrije hand geven in creatief ontwerpen. 

Een Noord-Limburgse dorpje heeft er sinds 2021 een ware blikvanger bij. Tussen maart en juli verrees er een artistieke nieuwbouwwoning. Zo veel mogelijk ruimte voor de kunstcollectie en de hobby’s van de opdrachtgevers en contact met de omgeving waren de belangrijkste uitgangspunten bij het ontwerp.

Het resultaat is een elegante woning met een Scandinavische uitstraling. De woongedeeltes hebben door de vele ramen volledig zicht op de omgeving. De levensloopbestendige seniorenwoning telt 3 slaapkamers en alle ruimtes bevinden zich gelijkvloers.

Bij de entree wordt men gelijk gegrepen door de zichtlijn die ononderbroken doorloopt van de kunstzone bij de voordeur, via een glazen deur naar de rechte vijver, waar ook weer een kunstwerk in verwerkt is. Er is, mede in het kader van duurzaamheid, gekozen voor prefab houtbouw. Het huis is bovendien energieneutraal gebouwd. Alle elementen, van de verlichting tot de keuken en ingebouwd meubilair, zijn door het team van Concept Cloudt ontworpen en vervolgens op maat gemaakt.

Er is veel gebruik gemaakt van CLT (kruislagenhout) en het dak is deels schuin. Niet alleen om noorderlicht optimaal binnen te krijgen, maar ook voor de ideale positionering van de zonnepanelen. De overstekken zijn een pronkstuk van het ontwerp, mogelijk gemaakt door het werken met CLT. Voor de afwerking aan de buitenzijde is accoya-hout gebruikt tegen strak wit gestucte muren.

Het is een ‘gezonde’ woning: doordat er gebruik is gemaakt van houten wanden, kunnen de muren ‘ademen’. Ventilatieroosters zorgen daarnaast voor constante toevoer van frisse lucht en de woning wordt verwarmd door ingenieuze infraroodvloerverwarming. 

Meer informatie:
Nicole Cloudt 
MArch. Architect - MA. Interieurarchitect 
info@conceptcloudt.eu
www.conceptcloudt.eu 
+31 (0) 6 1141 3005

Publicatiedatum: