Patrick O’Donnell van Farrow & Ball deelt behangtips

"Fijne prints kunnen het best gebruikt worden in kleinere ruimtes"

Van strepen tot grote bloemenpatronen: behang is een ideale manier om textuur aan een ruimte toe te voegen. Patrick O’Donnell van Farrow & Ball deelt graag zijn advies over hoe je deze zomer behang volgens de laatste trends in huis kunt gebruiken.

Kleine prints voor een discreet patroon
“Prints als Bumble Bee of Brocade met hun kleinere, herhalende patronen zijn een mooie manier om kennis te maken met behang. Ze zijn vaak visueel minder veeleisend dan grotere prints en bescheiden genoeg om bijna te ‘verdwijnen’, wat zorgt voor een rustige sfeer. Fijne prints kunnen het best gebruikt worden in kleinere ruimtes die hierdoor niet worden overweldigd.”


Bumble Bee BP 555.

Grotere prints voor grote impact
“Voor het tegenovergestelde effect voegen grotere prints zoals Lotus, ons meest populaire behangontwerp, een echt statement toe aan een kamer. Deze in het oog springende prints zijn geweldig voor het creëren van een hedendaagse look in een kamer en geven het effect van een muurschildering. Degenen die een nog grotere impact willen maken, kunnen het beste kiezen voor patronen in meer uitgesproken tinten. Als je van de grotere ontwerpen houdt maar wel op een subtiele manier, dan zijn neutrale tinten een mooie keuze.” 

Bloemen voor een zomers gevoel
“Behang dat geïnspireerd is op bloemen is een geweldige manier om de lente en de zomer echt in huis te halen. Van het charmante, glooiende ritme van Peony tot de luchtige vormen van Wisteria; ze voegen zoveel karakter toe aan een kamer. Als een weerspiegeling van de natuur zijn ze perfect voor het scheppen van een rustgevend en kalmerend gevoel in een kamer - vooral geel behang is on trend, dat een warme gloed biedt en doet denken aan zwoele zomerdagen.” 


Wisteria BP 2012.

Strepen om een kamer hoger te laten lijken
“Voor een totaal andere look kan je kiezen voor de gestreepte patronen Plain Stripe of Five Over Stripe met hun strakke lijnen. Ze zijn een prachtige manier om een kamer hoger te laten lijken, omdat ze de blik omhoog leiden. Gestreepte patronen zijn veelzijdig: ze werken verticaal of horizontaal goed om impact te creëren en zijn ideaal als je op zoek bent naar een slim, strak design element voor een kamer.”

Subtiele textuur
“Voor een hele subtiele look hebben wij de Drag behang soorten, voor degenen die houden van de textuur en diepte van behang, maar liever geen patroon willen. Drag DR 621 is qua tint vergelijkbaar met de verfkleur Pink Ground, een lichtroze met veel geel pigment dat tegelijk licht, fris en warm voelt – perfect voor de lente", besluit Patrick.

Lotus BP 2053.

Meer informatie:
Farrow & Ball
www.farrow-ball.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven