"Dat is één van de redenen dat klanten bij ons bestellen"

Green Street Fabrics investeert in duurzaamheid

Bij Green Street Fabrics nemen ze duurzaamheid zeer serieus. Zo besloot de Vlaamse onderneming flink te investeren in groene energie. "In het kader van sustainability hebben we ruim 700 zonnepanelen geplaatst op de nieuwe daken van de fabriek. Als de zon schijnt is dit genoeg om de hele fabriek en de bijhorende gebouwen draaiende te houden", legt sales manager Koen Mortier uit.


Commercial director Hein Beirlaen en sales manager Koen Mortier.

Opkomst gerecyclede stoffen
Het ontwerpen en maken van jacquardstoffen voor stoffering, decoratie, gordijnen en vloerkleden voor professionele opdrachtgevers doet Green Street Fabrics zelf. Ook in de productie staat duurzaamheid hoog in het vaandel. "We bieden verschillende gerecyclede stoffen en garen aan", vertelt Koen. "Veel klanten hebben hier interesse in. Voor velen is he
t (nog) geen doorslaggevende factor, maar wel een groot pluspunt."

Lokale productie
Tevens wordt dit geheel lokaal geproduceerd. Het
weven, ontwerpen en afwerken wordt allemaal in Kortrijk/Heule gedaan. Ook de garens zijn afkomstig uit nabije landen. "Het hoeft niet per se van veraf te komen. We houden het Europees, waardoor het betrouwbaar en leverbaar blijft", licht Koen toe.

Het lokaal produceren betaalt zich in deze tijd dubbel en dwars uit. Veel bedrijven kampen met lange levertijden, maar bij Green Street Fabrics is dit niet het geval. "Dat is een van de redenen waarom klanten bij ons bestellen. De levertijden zijn kort, maar tegelijkertijd ook betrouwbaar. Als we zeggen dat het in x-aantal weken verzonden wordt, dan is dat ook daadwerkelijk zo. Bestaande én nieuwe klanten weten hierdoor steeds vaker de weg naar ons te vinden."


Linksboven zijn de ruim 700 zonnepanelen te zien, verdeeld over twee gebouwen. De oude vleugeldaken rechts bovenaan worden in de komende weken vervangen en ook van zonnepanelen en lichtstraten voorzien.

Gestroomlijnde voorraad 
Zo wordt er voortgeborduurd op het elan van vorig jaar. "We houden geen afgewerkte stoffen in voorraad, maar wel het garen. Dit betekent dat wij misschien geen voorraad hebben, maar we zitten ook nooit zonder voorraad", zegt Koen altijd. "We krijgen het order binnen, kunnen onmiddellijk produceren en het vervolgens na een 3-tal weken versturen." Op deze manier willen ze bij Green Street Fabrics het plaatje kloppend maken: duurzaam, ecologisch en betrouwbaar.

Een tijdje geleden werden de producten van Green Street Fabrics tentoongesteld in Italië. Tegelijkertijd met vakbeurs Proposte, exposeerde het textielbedrijf bij Sartoria Orefice in Cernobbio – Italië.

Meer informatie:
Green Street Fabrics
Groenestraat 24
8501 Kortrijk (België)
+32 56 37 14 89
koen@greenstreetfabrics.com
www.greenstreetfabrics.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven