Tweet van interieurontwerpster ruim 36 miljoen keer getoond in tijdlijn van gebruikers

Weinig interieurarchitecten kunnen zeggen dat een post van hun hand miljoenen keren is gelezen. Gabrielle Blair wel. Zij noemt zichzelf Design Mom. In 2018 stuurde ze een tweet de digitale snelweg op die inmiddels al ruim 36 miljoen keer getoond is in de tijdlijn van gebruikers, en 200 duizend keer is geretweet. Maar niet omdat ze een bijzonder interieurproject heeft afgerond.

Gabrielle Blair noemt zichzelf Design Mom. Na als art director in New York City te hebben gewerkt, begon zij met Design Mom als hobby. Ze had net baby nummer 5 gekregen (nummer zes kwam een ​​paar jaar later), en bloggen leek haar een goede manier om in contact te komen met andere vrouwen als ze midden in de nacht wakker was met voedingen. Ze begon dagelijkse tips te delen en ontdekte dat ze het als jonge moeder en ontwerper had opgepikt, en de blog ging van de grond.

Meer dan 6000 blogposts later, en een bestseller op haar conto, wordt Gabrielle beschouwd als een topexpert in het creëren van een huis waar ouders en kinderen kunnen gedijen. Eindeloos nieuwsgierig deelt ze projecten waaraan ze werkt, introduceert nieuwe ideeën en coole ontdekkingen, en leent haar passie voor betrokken ouderschap aan iedereen die hier leest. Ook start ze discussies over nieuwswaardige onderwerpen, zoals vier jaar geleden.

Ongewenste zwangerschap
In 2018 schreef ze een twitterdraadje (van liefst 63 tweets - "dat is gestoord, echt veel en veel te lang", vindt ze zelf) over ongewenste zwangerschap. Deze maand ging het viral, voor de vierde keer. "Ik wil laten zien hoe onevenwichtig de situatie is door de rollen om te draaien. Fascinerend dat velen daar zo boos van worden", laat ze in een interview met De Volkskrant weten.


Het gezin van Gabrielle Blair.

Zes kinderen
'Ik ben moeder van zes kinderen, en een mormoon.' Zo begint  ze haar twitterdraadje, een reeks van 63 tweets over abortus die inmiddels iconisch kan worden genoemd. Of nee, zo schrijft De Volkskrant, eigenlijk gaat het draadje juist níét over abortus. Zelf is ze groot voorstander van het recht op keuzevrijheid, daar niet van. Maar in de maatschappelijke discussie gaan twee dingen fout, vindt Gabrielle Blair (47). We focussen op abortus, terwijl we het eigenlijk zouden moeten hebben over ongewenste zwangerschappen. Hoe die veroorzaakt worden, en wie geacht wordt ze te voorkomen. Want dat is volgens haar de tweede fout: die verantwoordelijkheid ligt nu bijna volledig bij vrouwen. Terwijl, zo schrijft ze in haar tweede tweet, ‘mannen 100 procent van de ongewenste zwangerschappen veroorzaken’, meldt De Volkskrant.

Lees hier het complete interview.

Bekijk hier haar site Design Mom, een blog over moederschap en interieur.

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven