Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Graham & Brown lanceert exclusieve muurschilderingen als fotobehang

Met de lancering van de exclusieve TATE collectie brengt Graham & Brown kunst in huis. TATE Modern in Londen is het nationale museum van Groot-Brittannië voor internationale moderne kunst en is, samen met de Tate Britain, Tate Liverpool en Tate St Ives, deel van een groep die nu bekenstaat als de TATE Gallery. De collectie bestaat uit 32 muurschilderingen die op maat geprint kunnen worden als fotobehang. Ze tonen een aantal prachtige kunstwerken van beroemde kunstenaars, waaronder J.M.W Turner, Claude Monet, Ethel Walker, Jessica Dismorr en Vincent van Gogh.

Rosey Blackmore, Licensing and Merchandise Director bij TATE:
“We zijn verheugd om met Graham & Brown samen te werken aan een collectie muurschilderingen die mensen de kans geeft om te leven met de kunst waar ze van houden. Onze missie bij Tate draait om het aanmoedigen van kunst en we geloven dat deze producten dat ook echt zullen doen.”


Francesco Sleter: 1685-1775; A Representation of the Liberal Arts.

Voorrecht
Alan Kemp, Head of Brand Marketing bij Graham & Brown: "Wij [Graham & Brown] hebben het voorrecht om door de TATE-collectie te bladeren en een aantal prachtige kunstwerken te kiezen en hiervan de meest verbluffende muurschilderingen te maken voor onze fotobehang collectie. Aangezien TATE een enorm archief heeft met enkele van de meest iconische kunstwerken ter wereld, moesten we een aantal moeilijke beslissingen nemen, maar we zijn verheugd dat we deze geweldige stukken in huis kunnen halen. Waarom je favoriete schilderij inlijsten als je er een muur vol mee kunt hebben, of ga je voor je eigen plafondschildering? Je favoriete kunstwerk op jouw manier, wordt alleen beperkt door je verbeeldingskracht.”


Links: Piet Mondrian: 1872-1944; Composition with Yellow, Blue & Red, 1935. Rechts: Vincent Van Gough: 1853-1890; Farms near Auvers, 1890.

Nederlandse pioniers
Dit exclusieve assortiment muurschilderingen omvat werken van de Nederlandse pionier van de abstracte kunst, Piet Mondriaan, die zich ontwikkelde van vroege landschapsfoto's tot geometrisch abstracte werken zoals Composition with Yellow, Blue & Red (1935). Daarentegen presenteert Victor Pasmore's Spiral Motif in Green, Violet, Blue and Gold: The Coast of the Inland Sea (1950), een harmonie van kleurrijke kromlijnige vormen, een opvallend stuk, perfect om een ​​centraal punt in elke kamer te creëren.


Links: Claude Monet: 1840-1926; Poplars of the Epte, 1891. Rechts: Victor Pasmore: 1908-1998; Spiral Motif in Green, Violet, Blue & Gold.    

Britse kunstenares
Abstracte composities (1915) van de Britse kunstenares, Jessica Dismorr's. Abstracte compositie (1915) toont een reeks pastelkleurige geometrische vormen, die doen denken aan architecturale componenten, die elkaar overlappen op een zwarte ondergrond. Een donkergeel driehoekig prisma met een gebogen zijde zorgt voor een verticale focus en splitst de compositie in tweeën. Een andere muurschildering met de werken van Dismorr is Related Forms (1937), een abstract karakter van werken bestaande uit verkoelende blauwe tinten.

Meer informatie:
Graham & Brown
www.grahambrown.com

Publicatiedatum: