Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
98% natuurlijke grondstoffen en CO2 neutraal productieproces

Forbo introduceert 'de beste natuurlijke vloer'

Forbo Flooring, producent van in duurzame vloeroplossingen,  introduceert Marmoleum met een nieuwe Topshield afwerking: de Topshield pro. Dit is de derde generatie van de Topshield afwerking, een Marmoleum vloer gaat nu nog langer mee. Topshield wordt al meer dan tien jaar gebruikt als fabrieksfinish op alle Marmoleum vloeren om de gewenste kwaliteit tijdens de gehele levensduur van de vloer te waarborgen. "De nieuwe afwerking verbetert de kwaliteit en maakt daarmee de professionele omgeving klaar voor de toekomst", aldus Forbo.



Drie keer beter
Hoe goed een vloer – en de toplaag – presteert, wordt pas duidelijk naarmate de levensduur vordert. Een goede toplaag is van belang om gebruikssporen op de vloer te minimaliseren en de vloerkwaliteit te waarborgen. Om deze reden blijft Forbo dan ook haar Topshield afwerkingen optimaliseren, zo biedt de nieuwe Topshield pro een drie keer betere bescherming dan zijn voorganger. Topshield pro is volgens Forbo beter op drie fronten. De toplaag heeft een zeer goede slijtvastheid, uitstekende vlekbestendigheid en de vloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. 

Meest duurzame vloer
Het productieproces van Marmoleum heeft een lage milieubelasting. Marmoleum bestaat voor maar liefst 98 procent uit natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie van de vlasplant, houtmeel - een restproduct uit de bosbouw - en jute dat als eenjarig gewas is geoogst. Deze ingrediënten groeien snel en nemen meer CO2 op dan dat tijdens de productie wordt uitgestoten. De vloer wordt gemaakt met elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen en alle grondstoffen en productieafval worden gerecycled. "Dit maakt Marmoleum de meest duurzame en veerkrachtige vloer in de markt. Marmoleum met Topshield pro biedt verbeterde prestaties gedurende de gehele levensduur, waardoor Forbo’s milieuvriendelijke vloer nog duurzamer wordt."

Vloer voor dagelijks gebruik
Marmoleum is ideaal voor alle gebouwen met drukbezochte ruimtes zoals onderwijsinstellingen, kantoren of commerciële ruimtes. Daarnaast is de vloer ook erg geschikt voor plekken waar hygiëne hoog in het vaandel staat, zoals in de verpleging of de gezondheidszorg. Marmoleum is eenvoudig schoon te maken, bacteriostatisch, heeft een beschermende werking en kan worden gedesinfecteerd. Door de uitgebreide kleurenselectie en formaten is Marmoleum overal toepasbaar. 

Uitgebreid getest
De nieuwe Topshield pro is een lange periode getest in de praktijk en in het labratorium. In een test dat werd uitgevoerd door TÜV Rheinlans, presteerde Marmoleum met Topshield pro significant beter dan vergelijkbare producten van andere fabrikanten bij extreme slijtage. De fabrieksfinish beschermt beter tegen vuil en zand, maar ook tegen voetverkeer en belastingen van wielen en rollen. De nieuwe finish maakt Marmoleum ook beter bestand tegen de nieuwste alcoholhoudende ontsmettingsmiddelen. 

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo.com

Publicatiedatum: